Appartementen en privé-accommodatie Zadar - Dalmatië

Zadar- zon over de zee! Beroemde regisseur Alfred Hitchcock zei over Zadar dat "Zadar de mooiste zonsondergang ter wereld heeft"! Hoe kunnen we de legendarische meester van een filmcamera tegenspreken, maar toch is de juiste manier om zijn woorden te controleren slechts één, en dat is om deze prachtige Dalmatische stad te bezoeken! De geschiedenis is echt oud en dateert uit de vroege steentijd, en de naam van de stad "Jader" is waa...

Aanbevolen appartementen en privé accommodaties in - Zadar - Dalmatië

Appartementen Marina-Bayresort

Sukošan

vanaf 165 €

Appartementen Studio Milka

Pag - Novalja

vanaf 37 €

Appartementen Villa Ana

Pag - Pag

op aanvraag

Appartementen Zlata

Turanj

vanaf 35 €

1 recensie - 5/5
Appartementen Vidov

Ugljan - Kali

vanaf 50 €

Appartementen Deluxe 1.

Vir

vanaf 60 €

1 recensie - 5/5
Appartementen Villa Casa Mia

Privlaka

vanaf 80 €

Appartementen Villa Lavanda

Pašman - Pašman

vanaf 50 €

Appartementen Villa Le Mare

Privlaka

vanaf 135 €

Appartementen Calimero Vidalići

Pag - Novalja

op aanvraag

Robinson toerisme Sunset Romance

Pašman - Neviđane

vanaf 80 €

Stacaravan Amfora

Karin

op aanvraag

Appartementen Villa Antonio

Drage

vanaf 70 €

Appartementen Villa Rosmarin

Pašman - Pašman

vanaf 50 €

Appartementen Frane

Pag - Kustići

vanaf 60 €

Appartementen Maleo

Sveti Petar

vanaf 50 €

Stacaravans Jaki

Biograd

op aanvraag

Vakantiehuis Villa Gode Nin

Nin

op aanvraag

Appartementen Palčić Pag

Pag - Pag

vanaf 30 €

Appartementen Villa Oleander Barotul

Pašman - Pašman

vanaf 50 €

Appartementen Tomi

Pag - Vidalići

op aanvraag

First minute aanbod
7 recensie - 5/5
Appartementen Family Inn

Vir

vanaf 50 €

First minute aanbod
1 recensie - 5/5
Appartementen Iva - Vir

Vir

vanaf 50 €

Vakantiehuis Luxury Villa Mala

Privlaka

vanaf 242 €

Appartementen Villa Damir

Petrčane

vanaf 30 €

Last minute aanbod First minute aanbod
1 recensie - 5/5
Appartementen Ana

Pag - Kustići

vanaf 60 €

Appartementen Kustić

Pag - Metajna

op aanvraag

Appartementen Ropuš

Pag - Novalja

op aanvraag

Vakantiehuis Navalia

Pag - Potočnica

vanaf 160 €

1 recensie - 5/5
Appartement Josip

Vir

vanaf 60 €

1 recensie - 5/5
Appartementen Luka

Molat

vanaf 50 €

Appartementen Villa Kristina

Starigrad-Paklenica

vanaf 35 €

Appartementen Stargo

Pag - Kolan en Mandre

vanaf 70 €

Appartementen VILA ŠIMA

Pakoštane

op aanvraag

Appartementen Tena

Novigrad - Zadar

vanaf 50 €

Appartementen Rustikal Haus

Turanj

op aanvraag

Vakantiehuis Villa Malibu Eclipse

Vir

vanaf 300 €

Zadar - Dalmatië (871) - zoeken naar privé-accommodatie op plaatsen

Toeristengids Zadar - Dalmatië

Zadar - Dalmatië - Wapen

Zadar- zon over de zee! Beroemde regisseur Alfred Hitchcock zei over Zadar dat "Zadar de mooiste zonsondergang ter wereld heeft"! Hoe kunnen we de legendarische meester van een filmcamera tegenspreken, maar toch is de juiste manier om zijn woorden te controleren slechts één, en dat is om deze prachtige Dalmatische stad te bezoeken!

De geschiedenis is echt oud en dateert uit de vroege steentijd, en de naam van de stad "Jader" is waarschijnlijk afkomstig uit de pre-Oost-Europese taal van zijn oude mediterrane kolonisten. Na de Illyrische stammen van Liburni, werd de stad in de 2e eeuw voor Christus bewoond door de Romeinen en de kolonie van Romeinse burgers. Afgaande op de naam van "Colonia Julia Jader", 48e pr. Cr. Zadar is waarschijnlijk gesticht door Julius Caesar. Na de val van het Romeinse Rijk, wordt Zadar bestuurd door Byzantium, wanneer het de rol op zich neemt van de hoofdstad van Dalmatië, die zal blijven tot 1918. In de Middeleeuwen was Zadar onder de heerschappij van de Kroatische koningen. Na het einde van het Kroatische koninkrijk was het een deel van Hongarije en vervolgens onder een lange Venetiaanse overheersing. In de geschiedenis van de stad wordt de tragedie van de belegering van 1202 benadrukt, toen de Venetianen kruisvaarders gebruikten om Zadar te vernietigen, slopen en plunderen. In de 19e eeuw kwam Zadar onder de Oostenrijkse overheersing, waaronder het bleef tot het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Door al deze historische onrust groeide Zadar op als een stad en een cultureel centrum, met indrukwekkende stadsmuren gebouwd in de 15e en 16e eeuw, waardoor Zadar het grootste fort in de Venetiaanse Republiek werd. De stadsmuren geven Zadar onweerstaanbare charme en maken een groot deel uit van een rijk toeristisch aanbod. Naast de muren is hier ook de kerk van St. Donat, het meest waardevolle monument van de pre-romaanse vroege middeleeuwen gebouwd in Kroatië. Het werd gebouwd in de 9e eeuw. Daarnaast kunt u ook de kathedraal van St. Stošija bezoeken, maar ook het onvermijdelijke en unieke zeeorgel, een unieke mix van architectuur, natuur en muziek. Zeeorgel is gebouwd op de 75 meter lange kustlijn en hun specialiteit is dat het geluid niet wordt opgewekt door de luchtcirculatie, maar door de golven van de waterkant van Zadar. Het geeft een unieke mogelijkheid om te horen hoe het is om de Adriatische zee te zingen!

En voor het einde van Zadar-verhaal - Groeten aan de zon! De mooiste zonsondergang ter wereld verdiende een aandachtige plek, en dit is de architecturaal-artistieke installatie van Nikola Bašić, gelegen op het westelijke punt van het schiereiland Zadar, pal naast het zeeorgel. Greetings to the Sun bestaat uit driehonderd meerlagige glaspanelen die op hetzelfde niveau op een rotsachtige bestrating van 22m in diameter worden geplaatst. Zon en andere planeten van de zon worden verhoudingsgewijs geplaatst. Omdat het zeeorgel een klinkend onderdeel is van het verhaal van Zadar's zonsondergang, is Greetings to the Sun een visueel onderdeel dat samen een unieke ervaring maakt!

Dichtbij Zadar is de onvermijdelijke Kroatische bestemming voor jonge mensen die op zoek zijn naar een opwindend nachtleven - het eiland Pag. Populair strand Zrće heeft tot nu toe cultstatus bereikt, maar Pag is veel meer dan dat. Het eiland van serene maar surrealistische schoonheid, bijna maanachtige landschap aan de Velebit-kant is de plaats waar het beste Kroatische lam wordt verbouwd en waar de beste Kroatische kaas wordt gemaakt! In de omgeving van Zadar bevindt zich ook de stad Biograd na moru, de zetel van Kroatische koningen en bisschoppen, en tegenwoordig het toeristische centrum. De stad Nin is ook het centrum van Kroatische middeleeuwse koningen. Hier is de kerk van St. Cross, bekend als de kleinste kathedraal ter wereld, die werd gebouwd in de 9e eeuw.

Voor alle natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers in de buurt van Zadar zijn Starigrad Paklenica en Nationaal Park Paklenica, waar u kunt genieten van alpinisme, wandelen en schone lucht van de machtige berg Velebit. Aan de voet van Velebit vindt u de karstschoonheid, de rivier de Zrmanja, die u zal betoveren met zijn schoonheid en smaragdgroene waterkleur, waar u een dag kunt doorbrengen op een kajak, vlot of zwemmen. Dichtbij ligt het grootste zoetwatermeer van Kroatië, Vransko jezero. Vanwege zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en rijkdom aan flora en fauna is uitgeroepen tot een natuurpark. Hier kunt u een dag wandelen, fietsen of sportvissen. Boven het meer is er een prachtig uitkijkpunt vanwaar u de hele Zadar-archipel kunt zien. Van de eilanden in de Zadar-archipel, met zijn schoonheid en prachtige stranden, kunnen we de aandacht vestigen op: Ugljan, Pašman, Silba en Dugi otok. Ze zijn allemaal verbonden door veerboten vanuit de stad Zadar.

Hoe kom je bij al deze Zadar-wonderen? Heel eenvoudig, aangezien Zadar goed verbonden is met de moderne snelweg en de luchthaven die het gemakkelijk te bereiken maken. De stad en zijn omgeving zijn vol met vakantiehuizen, appartementen aan het strand en verhuurruimten. Of u nu in hotels wilt verblijven of op zoek bent naar goedkopere privé-accommodaties, bijvoorbeeld in goedkope appartementen, u kunt uw ideale accommodatie vinden zonder bemiddelingskosten door rechtstreeks contact met eigenaren van privé-accommodaties. Welkom in Zadar en Dalmatië!

Zadar - Dalmatië - Natuurlijke, culturele en toeristische attracties

Zeeorgel en Groeten aan de zon - Zadar

In de afgelopen tien jaar is Zadar een van de parels van het Kroatische toerisme geworden vanwege het uitzonderlijk rijke culturele en historische erfgoed. Vele eeuwen lang was het symbool van Zadar de Sint-Donatkerk, een monument van pre-romaanse architectuur daterend uit de 9e eeuw. Naast de kerk zijn er nog andere symbolen zoals het Forum Romanum, Kalelarga, het Plein van de vijf bronnen (Trg bunara huisdier) en het Prinselijk paleis (Kneževa palača). Tegenwoordig is de situatie echter iets anders, omdat alle aandacht van de bezoekers van Zadar wordt aangetrokken door het welbekende Zeeorgel (Morske orgulje) en Groeten aan de Zon (Pozdrav Suncu).

Het Zeeorgel in Zadar werd in april 2005 gepresenteerd als onderdeel van een project voor de wederopbouw van het westelijke deel van het schiereiland Zadar. Deze werkelijk unieke, zeventig meter lange architectonische prestatie, herkenbaar aan het trapsgewijze profiel, is een mix van muziek en architectuur. Vergeleken met gewone orgels wordt de muziek van het Zeeorgel gespeeld door de zee en de golven. Omdat de zeeënergie onvoorspelbaar is, is het nooit eindigende concert, waarvan de auteur de ware aard is, eenvoudigweg onherhaalbaar.

De auteur van deze buitengewone prestatie is de Zadar-architect Nikola Bašić, die met meerdere co-auteurs het zeeorgel heeft gecreëerd. Naast de Sea Organs is er nog een unieke installatie van dezelfde architect die in 2008 werd geïnstalleerd - Greetings to the Sun.

Greetings to the Sun zijn driehonderd meerlagige glazen panelen die zijn gerangschikt in de vorm van een cirkel met een totale diameter van 22 meter. Onder glas geleidende platen zijn fotovoltaïsche zonnemodules die het belangrijkste communicatiekanaal met de natuur zijn. De verlichting schakelt in tijdens de zonsondergang en in een geprogrammeerd scenario speelt de verlichting met lichten in het ritme van de muziek van de Sea Organs. Deze unieke installatie omvat de zon en andere planeten van het zonnestelsel.

Het Zeeorgel is beloond met tal van onderscheidingen, waarvan het met name de moeite waard is om de Europese prijs voor openbare stedelijke ruimte in 2006 te noemen (CCCB, Barcelona).

Als u ervoor kiest om deze uitzonderlijke attracties te bezoeken, raden we u aan om goedkope accommodatie te vinden in de kamers, appartementen of vakantiehuizen in de stad Zadar.

Zeeorgel en Groeten aan de zon - Zadar, Kroatië
Zeeorgel en Groeten aan de zon - Zadar, Kroatië
Zeeorgel en Groeten aan de zon - Zadar, Kroatië
Nationaal Park Paklenica

Vanwege zijn unieke geomorfologische vormen en zijn prachtige bossen, is het gebied van Velika Paklenica en Mala Paklenica uitgeroepen tot nationaal park in 1949 en werd het het tweede nationale park in Kroatië na de Plitvicemeren.

Paklenica National Park heeft een oppervlakte van 96 km2, met als hoogste toppen 1757 meter hoge Vaganski vrh en 1753 meter hoge Sveto brdo. Het gebied van het park omvat gebieden rond de kleine rivieren Velika Paklenica en Mala Paklenica, evenals hun verticaal gegraveerde ravijnen op de zuidelijke hellingen van Velebit. De belangrijkste kenmerken van Paklenica zijn ongerepte natuur, autochtone dennenbossen, beukenbossen en verticale canyons van Velika Paklenica en Mala Paklenica.

In juli 2017, vanwege zijn originaliteit, leeftijd en grootte, zijn ongeveer 2030 hectare oorspronkelijke beukenbossen, gelegen in het gebied van Nationaal Park Paklenica, NP Noord-Velebit (Sjeverni Velebit) en natuurreservaten Hajdučki Kuk en Rožanski kuk natuurreservaten opgenomen in UNESCO-lijst van het werelderfgoed in Europa onder de naam "Beukenbossen van de Karpaten en andere regio's van Europa".

Afgezien van de flora, is dit nationale park ook rijk aan fauna. Ongeveer 254 verschillende vogelsoorten herbergen het gebied van het nationale park, waarvan 112 vogels nestelen. De bekendste zijn adelaar, uil, grijze havik, havik en vale gier. Het gebied van het park wordt ook bewoond door reeën, herten, gemzen, wilde zwijnen, beren, wolven, bokken en vossen.

Meer dan 100.000 mensen bezoeken elk jaar dit nationale park. De meerderheid van hen zijn wandelaars die de Anića Kuk bezoeken, een 712 meter hoge rots. In het nationale park kunt u ook een bezoek brengen aan een van de grotten, waarvan de bekendste de grotten Manita peć en Jama Vodarica zijn.

Paklenica National Park biedt verschillende activiteiten voor zijn bezoekers, van wandelen tot klimmen. Een toegangsticket voor volwassenen varieert van HRK 40 tot HRK 50 (EUR 5 tot EUR 7) en is geldig voor één dag. Grotere groepen kunnen ook het park bezoeken met een gids.

Accommodatie in appartementen of kamers is te vinden in de nabijgelegen plaatsen, zoals Starigrad-Paklenica, Tribanj of Rovanjska.

Nationaal Park Paklenica, Kroatië
Nationaal Park Paklenica, Kroatië
Nationaal Park Paklenica, Kroatië
Zrmanja-kloof

De Zrmanja-rivier begint in het zuidelijke deel van Lika onder de Poštak-berg en eindigt in de Novigrad-zee. De rivier is bevaarbaar voor kleinere schepen van de Novigrad-zee tot de stad Obrovac, en vanwege de minder bereikbaarheid wordt Zrmanja vaak een verborgen schat genoemd.

Na duizenden jaren van de rivier die naar de zee stroomt, heeft de rivier Zrmanja een indrukwekkende kloof gecreëerd die als een van de mooiste in Kroatië wordt beschouwd. Elk jaar trekt de Zrmanja-kloof een groot aantal bezoekers aan die genieten van de schoonheid van de kloof. Talrijke watervallen en sterke stroomversnellingen op de bovenloop van de rivier zijn kenmerken van de typische karstrivier. Tegenwoordig wordt de kloof beschermd als een aanzienlijk landschap.

Een van de beroemdste watervallen is Jankovića buk, waarrond de overblijfselen van oude molens liggen. De laatste 17 kilometer van Zrmanja is bevaarbaar voor schepen (van Jankovića buk tot de Novigrad-zee), en dit deel van Zrmanja is omgeven door kliffen en specifieke vegetatie voor rivieren waarin rivierwater zeewater mengt.

De kloof van de Zrmanja-rivier kan op verschillende manieren worden verkend, maar elk van hen heeft een schip. Je kunt een kajak of kano (Kaštel Žegarski) peddelen of op de excursieboot in de benedenloop van de rivier varen. Hoe dan ook, het uitzicht op de kloof en de natuur laat je gewoon buiten adem.

De Zrmanja-kloof staat ook bekend om de film over de fictieve Apache Indianenhoofdman Winnetou van de Duitse schrijver Karla Maya. Voor degenen die op zoek zijn naar avontuur, is er een rafting tour die ongeveer 4 uur duurt en omvat tal van stroomversnellingen en watervallen zoals Ogarov buk, evenals een bezoek aan de imposante 13-meter hoge waterval Veliki buk (die te voet wordt overbrugd).

Zrmanja River Canyon is de ideale bestemming voor gezinnen met kinderen omdat het vele attracties voor kinderen biedt. Als u ervoor kiest om deze natuurlijke parel te bezoeken die u zeker buiten adem zal houden, kunt u betaalbare accommodatie vinden in privé-appartementen in de omliggende Obrovac, Karina, Novigrad, Posedarje en andere plaatsen in de buurt van Zadar.

Zrmanja-kloof, Kroatië
Zrmanja-kloof, Kroatië
Zrmanja-kloof, Kroatië
zoutwerk op eiland Pag

Saltern is een industrieel proces voor de productie van zeezout, waarbij in een reeks grote ondiepe zeewaterzwembaden zeezout door verdamping uit het water wordt gewonnen. Het proces zelf begint met verdamping in de eerste plas met de laagste concentratie NaCl en eindigt in de laatste plas waar het zeewater verzadigd is, zodat het zout op de bodem van het bassin kan neerslaan. Het proces zelf is seizoensgebonden, begint in de lente en eindigt in de herfst wanneer zout wordt geoogst. Hoewel in het verleden het zout op verschillende locaties in Kroatië werd geoogst, waren er vandaag nog maar drie salterns in Kroatië - saltern in Ston, een van de oudste salterns in dit deel van Europa, saltern in Nin en de grootste saltern in Kroatië Pag (Paška solana).

Het eiland Pag heeft ideale omstandigheden voor de productie van zeezout. Afgezien van een groot aantal zonnige dagen, een schoon milieu, gunstige wind, rotsachtige en bescheiden vegetatie, is er ook een millennialistische traditie van zoutproductie die teruggaat tot 999.

Saltern of Pag ligt ten zuiden van de stad Pag, op een oppervlakte van 225 hectare. Het zoutmeer omvat ook zwembaden in Dinjiška, die via de zoutwaterpijpleidingen met het zout van Pag zijn verbonden. Het gebied van de saltern wordt omringd door heuvels van de oost- en de westzijde, terwijl het oppervlak ondoordringbaar is en grotendeels bestaat uit klei en leem.

Pag-zout bevat alle mineralen die de samenstellende delen van het zeewater vormen en de buitengewone kwaliteit ervan wordt bevestigd door het zout van Pag als herkomst te registreren.

Een interessant feit is dat op het eiland Pag het zout de waarde van wit goud had. In de 16e eeuw gaf de saltern van Pag de "Pag assignat" uit, die wordt beschouwd als een van de eerste vormen van papiergeld in Kroatië.

Het eiland Pag biedt vele mogelijkheden om te genieten van ideale vakanties. Behalve het zout van Pag staat het eiland bekend om Pag-kant en geroosterd lamsvlees (paška janjetina na ražnju). Wie op zoek is naar amusement en het nachtleven, kan een bezoek brengen aan het Kroatische strand Zrće, dat in de buurt van Novalja ligt. Accommodatie in privé appartementen is te vinden in de stad Pag in het zuiden van het eiland of Novalja en het appartementendorp Gajac in het noordelijke deel van het eiland.

zoutwerk op eiland Pag, Kroatië
zoutwerk op eiland Pag, Kroatië
zoutwerk op eiland Pag, Kroatië
Natuurpark Vransko-meer

Het Vransko-meer, het grootste natuurlijke meer in Kroatië, ligt naast Pakoštane, niet ver van de zee. Aangezien het oppervlak van het meer boven het zeeoppervlak (2 meter boven de zeespiegel) en de bodem onder (4 meter onder de zeespiegel) is, is het meer van Vransko een cryptodepressie. Vanwege de ondergrondse riffen en het kanaal van Prosika waardoor het meer verbonden is met de zee, is het water in het meer licht zout.

Het Vransko-meer werd in 1999 uitgeroepen tot natuurpark en is een van de elf natuurparken in Kroatië. Naast het Vransko-meer, omvat het parkgebied ook de omgeving. Het natuurpark beslaat een oppervlakte van 57 km2, waarvan het meer ongeveer 30 km2 beslaat of meer dan de helft van het totale park. Het meer is ongeveer 14 km lang en 1,4 tot 3,4 km breed. In 2013 werd het natuurpark van het natuurpark Vransko door de Ramsar-conventie op de lijst van beschermde wetlands geplaatst.

Het noordwestelijke deel van het meer van Vransko, dat in 1983 werd uitgeroepen tot een ornithologisch reservaat, wordt beschouwd als een van de meest waardevolle ornithologische gebieden in de Republiek Kroatië. Het ornithologische reservegebied beslaat een oppervlakte van minder dan 9 km2 en vertegenwoordigt slechts het kleinere deel van het wetland dat overblijft nadat het waterrijke gebied bijna volledig is leeggemaakt door de grachten in de 18e eeuw te graven.

De ornithologische reserve is zeker een van de belangrijkste delen van het park omdat het wordt bevolkt door veel vogels. Meer dan 230 soorten vogels zijn te zien in het park, waarvan er ongeveer 100 soorten vogels het hele jaar leven, zoals moerasvogels. Andere vogels zijn meestal trekvogels die het gebied van het park tijdens hun migratie huisvesten. In het najaar tijdens de vogeltrek, schatten biologen dat er ongeveer tweeëntwintigduizendduizend vogels per dag in het park leven. Het park wordt ook bewoond door de populaties van een tiental bedreigde vogelsoorten, zoals grote witte reigers, kleine meidoorn, kolibrie en andere bedreigde diersoorten.

Het parkbezoek is gratis, maar sommige delen van het park worden in rekening gebracht. Bezoek de officiële website voor meer informatie over de tickets. Behalve wandelen, kunt u in het park genieten van wandelen, fietsen, kajakken en andere activiteiten. Je kunt ook rondleidingen regelen met een gids of naar school gaan over de natuur.

Als u besluit om deze magische plaats te bezoeken, kunt u goedkope accommodatie vinden in een appartement of vakantiehuis in Pirovac.

Natuurpark Vransko-meer, Kroatië
Natuurpark Vransko-meer, Kroatië
Natuurpark Vransko-meer, Kroatië
Natuurpark Telascica

Op het zuidoostelijke deel van het eiland Dugi otok ligt een van de meest aantrekkelijke natuurparken in Kroatië - natuurpark Telašćica. Het centrum van het park is de baai van Telašćica, en het omvat ook de omliggende maritieme zones, dertien eilanden en zes eilandjes. Het oppervlak van het park is iets meer dan 70 km2, waarvan 26 km2 op het land en ongeveer 45 km2 op de zee.

De baai van Telešćica werd in 1988 uitgeroepen tot natuurpark, terwijl de status van het beschermde gebied in 1980 werd toegekend. Rijke flora en fauna, geologische verschijnselen en onderzeese zee vormen een unieke harmonie van de natuur. De baai wordt gekenmerkt door drie natuurlijke fenomenen, het is de veiligste natuurlijke haven aan de Adriatische zee die aantrekkelijk is voor veel watersporters, het zoutmeer Mir en de steile rotswanden die tot 200 meter boven de zee uitsteken en verticaal 90 meter onder de zee vallen. Van de omringende eilanden, de meest pittoreske is het eiland Katina, gelegen tussen Dugi otok en Kornati. Het meest ongewone eiland is de 3 meter hoge Taljurić die op een paneel lijkt.

De overheersende vegetatie in het park is de mediterrane vegetatie met ongeveer 500 plantensoorten, waarvan er talrijk endemische planten zijn. De onderwaterwereld is ook rijk en heeft meer dan 250 planten en 300 diersoorten, waaronder rode koralen en zeesponzen. Het park is ook het leefgebied van vijftien ezels. Telaščica is al sinds de oudheid bewoond en er zijn veel oude sporen zoals heuvels in het gebied van Čuh, de overblijfselen van een Romeins gebouw in Mala Proversa uit de eerste eeuw, evenals vele kerken.

Natuurpark Telaščica biedt bezoekers talrijke soorten activiteiten. Van rondleidingen, cruises, fietsen, duiken, vissen, watersporten en visspecialiteiten, die u kunt proeven in een van de restaurants in het park. We raden ook aan om Grpašćak te bezoeken, vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Je kunt het natuurpark over land of over zee betreden en voor meer informatie kun je de officiële website van het park bezoeken. Goedkope accommodatie in appartementen is te vinden op Dugi otok.

Natuurpark Telascica, Kroatië
Natuurpark Telascica, Kroatië
Natuurpark Telascica, Kroatië

Zadar - Dalmatië - Klimaat en weersvoorspelling

Zadar - Dalmatië Weervoorspelling

Dalmatië is een historische regio in Kroatië die zich uitstrekt van Zadar en de berg Velebit in het noorden tot Dubrovnik en Konavle in het uiterste zuiden van Kroatië. In bijna heel Dalmatië domineert het typische mediterrane klimaat met droge, zonnige en hete zomers, milde en regenachtige winters. In het Dalmatische achterland (Dalmatische Zagora) overheerst het submediterraan klimaat, dat verschilt van het typische mediterrane klimaat, omdat de winters iets kouder zijn en de zomers meestal iets heter dan het gemiddelde. Dankzij de veelheid aan zon en warmte domineert hier typische groenblijvende planten; steeneik, Aleppoden, Dalmatische zwarte den en uit landbouwgewassen; olijven, vijgen en wijngaarden.

De regio Zadar heeft een specifiek gedeelte, Ravni Kotari. Hier is een van de meest vruchtbare grond in Dalmatië, bekend om het verbouwen van groenten en fruit. Dit alles komt door het specifieke en aangename mediterrane microklimaat. Vanwege de overvloed aan zon, de heldere lucht en de aangename temperatuur van het zeewater, zijn Zadar en zijn omgeving en de archipel van Zadar vaak een interessant punt voor toeristen die op zoek zijn naar een aangename en onvergetelijke vakantie. Kwaliteit en zuiverheid van de zee is een kenmerk van de gehele Dalmatische kust, met name de Dalmatische eilanden, vanwege de relatief lage bevolkingsdichtheid en onderontwikkeling van de industrie. Veel Dalmatische stranden zijn de dragers van de blauwe vlag - een symbool van netheid, kwaliteit van de dienstverlening en ecologisch beschermde omgeving.

Hieronder is graphicon met de gemiddelde maximale en minimale dagelijkse luchttemperatuur en de temperatuur van het zeewater in Zadar, die het aangenaamste mediterrane klimaat weerspiegelt.

Gemiddelde luchttemperatuur - Zadar - Dalmatië
Gemiddelde temperatuur van het zeewater - Zadar - Dalmatië
Laatst toegevoegde accommodatie in de regio Zadar - Dalmatië
Appartement NILAN

vanaf 45 €

Vakantiehuis Villa Viamo

vanaf 200 €

Last minute accommodatie aanbod
Recensies: 2 - 5/5
Appartementen Zrinka Bruna

vanaf 50 €

Appartement Black Pearl Beluga

vanaf 200 €