Appartementen en privé-accommodatie Šibenik - Dalmatië

Šibenik - Kroatisch verhaal! In het begin natuurlijk interessant feit uit de geschiedenis. Dalmatië staat vol met steden met een lange geschiedenis, maar de stad Šibenik wordt benadrukt door het feit dat niet door Illyrische stammen of Romeinen maar door Kroaten werd gesticht nadat ze zich in deze gebieden hadden gevestigd. De stad werd voor het eerst genoemd in de geschriften van de Kroatische koning Petar Krešimir IV m...

Aanbevolen appartementen en privé accommodaties in - Šibenik - Dalmatië

Last minute aanbod
1 recensie - 5/5
Appartementen Mira

Rogoznica

vanaf 60 €

Appartementen Four Seasons Pirovac

Pirovac

vanaf 40 €

First minute aanbod
8 recensie - 5/5
Appartementen Skorić Fanatic

Primošten

op aanvraag

Appartementen Villa Punta Royal

Pirovac

vanaf 60 €

Vakantiehuis Villa Maria

Rogoznica

vanaf 350 €

Appartementen Leona

Rogoznica

vanaf 50 €

Vakantiehuis Villa ADAMARIS

Rogoznica

vanaf 240 €

Appartementen Ivis

Ražanj

vanaf 40 €

Appartementen Villa Stella

Rogoznica

vanaf 80 €

Appartementen Zadro

Tribunj

vanaf 20 €

Appartement Hortensia

Šibenik

vanaf 80 €

Appartementen Dimač

Srima

vanaf 45 €

Appartementen Kapetanova kuća

Murter - Jezera

vanaf 75 €

Last minute aanbod
2 recensie - 5/5
Appartementen Vila Karlo

Kanica

vanaf 50 €

Robinson toerisme Neda

Kornati

vanaf 140 €

Appartementen Villa Tanja

Vodice

vanaf 35 €

Appartementen Pešić

Vodice

vanaf 35 €

Appartementen Leyla

Vodice

vanaf 55 €

Appartementen S&G Leko

Rogoznica

vanaf 57 €

Appartementen Vodice Marica

Vodice

vanaf 35 €

Appartementen Bili Galeb

Murter - Tisno

op aanvraag

1 recensie - 5/5
Appartementen Braco

Rogoznica

vanaf 50 €

3 recensie - 4.7/5
Appartementen Villa Maria

Primošten

vanaf 45 €

Appartementen Ena i Lora

Grebaštica

vanaf 50 €

Appartementen Mlinar

Grebaštica

vanaf 60 €

2 recensie - 5/5
Appartement Jadrija I

Jadrija

vanaf 70 €

1 recensie - 5/5
Appartement Charming apartment Tribunj

Tribunj

op aanvraag

Appartement Sovlje

Tribunj

op aanvraag

Appartementen Baković

Brodarica

vanaf 40 €

Appartementen Hiža&Vila

Murter - Betina

vanaf 70 €

Appartementen Milica

Rogoznica

vanaf 80 €

Šibenik - Dalmatië (540) - zoeken naar privé-accommodatie op plaatsen

Toeristengids Šibenik - Dalmatië

Šibenik - Dalmatië - Wapen

Šibenik - Kroatisch verhaal! In het begin natuurlijk interessant feit uit de geschiedenis. Dalmatië staat vol met steden met een lange geschiedenis, maar de stad Šibenik wordt benadrukt door het feit dat niet door Illyrische stammen of Romeinen maar door Kroaten werd gesticht nadat ze zich in deze gebieden hadden gevestigd. De stad werd voor het eerst genoemd in de geschriften van de Kroatische koning Petar Krešimir IV met Kerstmis in 1066. In zijn lange geschiedenis heeft Šibenik zijn heren veranderd van de Hongaarse koningen in Venetië, Oostenrijk en de Italiaanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nog een interessant feit is dat de stad Šibenik van december 1944 tot mei 1945 de facto de hoofdstad van Kroatië was, omdat het de zetel was van Zavnoh (de partizanen van Tito).

Er zijn veel redenen om Šibenik te bezoeken. De charme van oude stenen straten vol met restaurants, cafés en nachtclubs maakt uw verblijf interessant in deze prachtige stad. Er zijn talloze bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn, met name de kathedraal van Šibenik, forten; Šubićevac, Mihovil, Ivan en Nikola en de onmisbare tour van het spectaculaire Sibenik-kanaal. Sibenik kathedraal van St. James is het belangrijkste architectonische gebouw van de 15e en 16e eeuw op de Kroatische bodem. De bouw begon in 1431. en de bouw duurde tot 1536. Vanwege zijn uitstekende waarden werd de kathedraal in 2000 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het St. Mihovil-fort diende als het belangrijkste punt van het verdedigingssysteem van de stad en werd gebouwd in verschillende stadia van de 13e tot de late 16e eeuw, en vandaag is het gerestaureerd en aangepast aan het openluchttheater en vertegenwoordigt het verplichte station voor elke toeristische tour. Forten van St. Nikola en St. Ivan werden gebouwd in de 16e en 17e eeuw, en Fort Barone is een speciaal Šibenik-verhaal omdat het werd gebouwd door inwoners van Šibenik in slechts twee maanden voor de invasie van het Ottomaanse leger. In het Barone-fort van vandaag heb je de mogelijkheid om het beleg te ervaren door de technologie van de uitgebreide realiteit, dus dit fort is een onvermijdelijk onderdeel van de bezienswaardigheden van Sibenik. Om al deze prachtige locaties te kunnen bezoeken, is het belangrijk om comfortabele en betaalbare accommodatie te vinden. Het aanbod aan accommodaties is gevarieerd, van strandappartementen en vakantiehuizen tot oude stadskamers. Dit alles is mogelijk door direct contact met de eigenaren van de accommodatie zonder dure bemiddelingskosten!

Maar in dit centrale deel van Dalmatië, met uitzondering van Šibenik, zijn er nog veel meer interessante plaatsen om te bezoeken. In dezelfde provincie is er het mooie toeristenplaatsje Vodice, waarvan het CMC-festival de populairste namen van de Kroatische estrade in de zomer aantrekt, en ook de thuisbasis is van de beroemde nachtclub Hacienda. Er is ook een pittoreske stad Primošten gebouwd op een klein eiland verbonden met het vasteland, met zijn prachtige stadsstrand en het nieuw gebouwde beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto op het uitkijkpunt boven de zee, die u moet bezoeken. Bij Primošten is nog een andere toeristische parel Rogoznica, ook wel het hart van Dalmatië genoemd. In het achterland van Šibenik ligt het bekende nationaal park Krka en de weelderige watervallen, en de oude koninklijke stad Knin, die door de geschiedenis de hoofdstad was van de Kroatische koningen. Op de heuvel erboven is een monumentaal fort met een enorme Kroatische vlag. Vanaf het eiland Murter kunt u het nationale park Kornati bezoeken, de dichtste eilandengroep aan de Middellandse Zee. Zoals overal in Dalmatië, zou het toeristische aanbod niet compleet zijn zonder het culinaire gedeelte en het is zeer indrukwekkend. De rijke geschiedenis heeft zijn stempel gedrukt op de traditionele Šibenik-keuken, die onder invloed was van Venetië, Oostenrijk-Hongarije, Hongarije en Turkije. Vandaag is het verenigd met de traditionele Šibenik-gerechten. Van de gerechten die je moet proberen, noemen we asperges en slakken, luganige, kleine aromatische worsten gemaakt van een mix van varkensvlees, lamsvlees, Drniš prosciutto en natuurlijk de beroemde Dalmatische pašticada.

Dus het is tenslotte tijd voor een avontuur genaamd Dalmatië en Šibenik. Dankzij de vele appartementen aan de kust, kamers en vakantiehuizen, en vooral via direct contact met de eigenaren van de accommodatie, is het nooit handiger en toegankelijker! We wensen je een prettig verblijf in de regio Šibenik en Dalmatië!

Šibenik - Dalmatië - Natuurlijke, culturele en toeristische attracties

St. Jacob's Cathedral - Sibenik

De kathedraal van St. James in Šibenik is een van de parels van het Kroatische culturele erfgoed. Het werd gebouwd in de loop van honderd jaar aan het begin van de 15e tot de 16e eeuw en was het belangrijkste bouwproject in die periode in heel Kroatië. De kathedraal van Sibenik werd gebouwd als een basiliek met drie schepen van 38 x 14 m en met de hoogste hoogte van 38 m aan de bovenkant van een stenen koepel.

De bouw van de eerste kathedraal in Sibenik was de eeuwenlange wens van zijn inwoners om Sibenik te scheiden van het bisdom Trogir en om de kathedraal te bouwen die deze prachtige stad verdient. De beroemdste Kroatische en Venetiaanse gotische en renaissance bouwers zoals Juraj Dalmatinac werkten aan de bouw van de kathedraal en het werd in drie fasen gebouwd. De constructie begon in de Venetiaanse gotische stijl en werd voltooid in de stijl van de Toscaanse renaissance, afhankelijk van hoe de belangrijkste bouwers veranderden. Het werd gebouwd aan de zuidkant van het centrale plein van Sibenik, aan de overkant van het stadhuis, op de plaats van de voormalige kerk van St. James.

Het meest interessante feit is dat de hele kathedraal uitsluitend uit steen is gebouwd zonder bindmortels en houten constructieve elementen, wat uniek is in Europa. Het is ook overvloedig met talrijke stenen sculpturen, ornamenten, versierde gewelven, stenen details (cherubijnen, engelen, heiligen ...). Vanwege zijn unieke karakter werd de kathedraal van St. James opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst in 2000. Als een van de grootste attracties in Sibenik, de kathedraal met het renaissancistische stadhuis en de omliggende kerk, de smalle stenen straten, het paleis en het paleis van de prins, is de belangrijkste reden voor het steeds toenemende bezoek van toeristen aan deze interessante Dalmatische stad.

In de winter is de kathedraal elke dag open van 08.30 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur, en tijdens het zomerseizoen is het de hele dag geopend van 8.30 tot 20.00 uur: 00. Het is beschermd cultuurmonument, dus de toegang is in rekening gebracht en de ticketprijs is symbolisch 15,00 kuna (2 euro). Als u een ceremonie wilt bijwonen, wordt de mis dagelijks gehouden om 09:30, 11:00 en 18:00 uur. U kunt accommodatie in Sibenik vinden in een aantrekkelijke oude stad in oude stenen huizen in privé-appartementen en kamers waar u de unieke sfeer en geest van sommige oude tijden kunt ervaren. Als u de zomer ergens in de buurt van Sibenik doorbrengt, bezoekt u deze prachtige middeleeuwse Kroatische stad, haar vestingwerken, oude stenen straten en natuurlijk de onvermijdelijke kathedraal van St. James, een uniek monument van Europese sacrale architectuur.

St. Jacob's Cathedral - Sibenik, Kroatië
St. Jacob's Cathedral - Sibenik, Kroatië
St. Jacob's Cathedral - Sibenik, Kroatië
Nationaal park Krka

Nationaal Park Krka ligt in het centrale deel van Dalmatië in de provincie Šibenik-Knin en langs het nationale park Kornati is de belangrijkste en mooiste natuurlijke parel van dit deel van Dalmatië. Het Nationaal Park werd uitgeroepen in 1985 en was het zevende nationale park in Kroatië. Het bestrijkt 109 km2, of het meest significante en mooiste deel van de Krka-rivier in de lengte van 50 km, waar vele prachtige watervallen, meren en indrukwekkende canyons zijn.

De rivier de Krka loopt van de berg Dinara bij Knin en mondt uit in de Adriatische Zee bij Šibenik. Krka is een natuurlijk karst-fenomeen, omdat het 7 sedimentaire barrières, watervallen, bouwt waarvan Skradinski buk zeker de meest indrukwekkende en bekendste is. 400 meter breed en bijna 50 meter hoog, is de grootste cascade en de grootste zegelbarrière van Europa. Deze imposante watervallen zijn de belangrijkste reden om deze karstschoonheid te behouden. De beste tijd om het park te bezoeken is in het voorjaar en de zomer. In het voorjaar zijn Krka en de watervallen rijk aan water en tonen het de volle glorie, want de sneeuw smelt van de berg Dinara. In de zomer is het mogelijk om te zwemmen onder Skradinski buk of op het Visovac-meer, maar vanwege het toeristenseizoen en de nabijheid van Šibenik, Vodice, Primošten en Rogoznica is het hele park vol met toeristen.

Er zijn verschillende ingangen van het park, en een van de meest aantrekkelijke is zeker van Skradin, een klein pittoresk stadje waar de rivier Krka uitmondt in de Prokljansko jezero (overstroomd deel van de rivier Krka aan de Adriatische zee). Vanuit Skradin varen regelmatig boten door de prachtige kloof, tot aan de ingang van het Nationaal Park aan de voet van de waterval Skradinski Buk. Naast Skradin zijn enkele van de aantrekkelijke plaatsen die een bezoek waard zijn: Visovac-meer, Roški-watervallen, Oziđana-grot, Krka-klooster en Manojlovački-watervallen. Een van de attracties van het park zijn ook de talrijke stenen watermolens, die niet meer in gebruik zijn, maar die in het verleden door de lokale bevolking zijn gebruikt voor de productie van meel. Vandaag de dag kunt u lokale specialiteiten of verfrissingen vinden, omdat de meeste van hen in restaurants of bars worden gedraaid.

We raden aan om 's morgens vroeg een bezoek te brengen om de zomerdrukte te vermijden, maar ook omdat je de hele dag nodig hebt om dit prachtige natuurwonder van Dalmatië te zien en te genieten van de schoonheid van natuur, water en steen. Ticketprijzen voor het nationale park Krka variëren in welke periode u het wilt bezoeken, met de duurste tickets tijdens de zomermaanden (juli en augustus), wanneer het wordt bezocht door de meeste toeristen. Als u ervoor kiest om een ​​vakantie door te brengen in het centrale deel van Dalmatië, niet ver van Šibenik, kunt u goedkope privé-accommodatie en appartementen vinden. We bevelen zeker een dag excursie en ontspanning aan in dit natuurlijke paradijs van Dalmatië!

Nationaal park Krka
, Kroatië
Nationaal park Krka
, Kroatië
Nationaal park Krka
, Kroatië
Onze Lieve Vrouw van Loreto - Primošten

Onze Lieve Vrouw van Loreto is de patroonheilige van de stad Primošten, een van de bekendste toeristische centra van Dalmatië, en een van de meest pittoreske kleine plaatsen aan de Adriatische Zee. In mei 2017 opende een 17 meter hoog standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto zich op de top van een 170 meter hoge heuvel Gaj (Kremik), waar ze toekijkt en Primošten bewaakt. Naast het standbeeld is hier een prachtig uitkijkpunt en een perfect zicht op een van de meest pittoreske plaatsen in Dalmatië - Primošten. Bij mooi weer vanaf hier kunt u duidelijk de stad Šibenik, Rogoznica, de Kornati-eilanden, de hele Šibenik-archipel en de open Adriatische zee zien.

Het is mogelijk om het uitkijkpunt te bereiken met de auto, maar ook te voet, en de beste tijd om deze prachtige plaats te bezoeken is laat in de middag voor zonsondergang, wanneer u duidelijk de eilanden Hvar, Vis en Jabuka in de verte kunt zien. Alle gasten en bezoekers zullen blij zijn met de onvergetelijke zonsondergang, evenals het prachtige standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto, gedecoreerd in een mozaïek van goud, zilver en beschilderd glas.

De geschiedenis van OLV van Loreto dateert uit 1835, toen een van de inwoners van Primošten, Marko Prgin, in de slaap het beeld van de Dame van OL Vrouw zag en de boodschap hoorde dat hij van een ernstige ziekte zou herstellen als hij haar foto uit Loreto zou nemen in Italië. Deze droom was zo echt en onder de indruk van hem dat hij geen vrede had totdat hij de armband leende, mensen verzamelde en op weg was naar de Italiaanse kust van de Adriatische Zee - Loreto. Daar vond hij een foto in de boom van de Maagd Maria met een klein kind Jezus in haar armen. Marko Prgin nam de foto in een houten kist en vervoerde deze per boot naar Primošten. Tijdens de epidemie van cholera in de 19e eeuw in Primošten organiseerde predikant Mate Livić een processie rond het dorp met het imago van Onze Lieve Vrouw op 10 mei en beloofde zo de belofte van OLVrouw van Loreto, en de wijdverspreide choleraziekte werd met succes onderdrukt.

De feesten op 10 mei worden elk jaar gevierd als de dag van de stad Primosten, en een speciale viering wordt georganiseerd. We nodigen alle bezoekers en toeristen uit om dit unieke uitzichtspunt in Dalmatië en het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto te bezoeken en te genieten van het uitzicht, de stilte en de natuurlijke schoonheid van de regio Primošten en Dalmatië in Kroatië. Als u hier wilt verblijven en een geweldige vakantie wilt doorbrengen, biedt Primošten een enorme keuze aan appartementen, kamers en vakantiehuizen in betaalbare privé-accommodatie.

Onze Lieve Vrouw van Loreto - Primošten, Kroatië
Onze Lieve Vrouw van Loreto - Primošten, Kroatië
Onze Lieve Vrouw van Loreto - Primošten, Kroatië
Faust Vrancic herdenkingscentrum

Het herdenkingscentrum Faust Vrančić bevindt zich in Prvic Luka op het prachtige kleine eiland Prvic. Prvić is een klein eiland in de Šibenik-archipel, ongeveer een kilometer van het vasteland, in de buurt van Vodice. Er is geen auto op het eiland en de verbinding met het vasteland wordt onderhouden door een scheepslijn die meerdere keren per dag op de route Sibenik - Prvic - Vodice rijdt. Eiland wordt gekenmerkt door rust, stilte, prachtige natuur, talrijke kiezel- en steenstranden en de kristalheldere zee.

Herdenkingscentrum werd in 2012 gebouwd ter ere van Faust Vrancic, het beroemdste lid van de adellijke familie Šibenik die werd geboren in Prvić. Faust Vrancic was een beroemde Kroatische polyhistorist, uitvinder en diplomaat geboren in 1551. Hij had een zeer interessant levenspad. Hij studeerde in Padua, hij bekleedde verschillende hoge ambten; door de secretaris van koning Rudolf II. in Praag, de bisschop van Chanada en de commandant van de stad Veszprem in Hongarije, en de koningenadviseur voor Hongarije en Transsylvanië. Hij stierf in 1617 in Venetië en werd, volgens zijn eigen wens, begraven in de kerk van St. Mary of Mercy in Prvic Luka op het eiland Prvic.

Op het eiland Prvic bezat de adellijke familie Vrancic, oorspronkelijk afkomstig uit Sibenik, een zomerresidentie waar Faust zijn jeugd doorbracht. Met dit speciale eiland bleef hij zijn hele leven diep verbonden. Hij schreef het woordenboek van de vijf meest prestigieuze Europese talen, het Latijn, het Italiaans, het Duits, het Kroatisch en het Hongaars, het eerste meertalige woordenboek in Europa. Machinae novae - nieuwe machines is waarschijnlijk het meest bekende stuk van zijn werk. In deze verzameling machines en technische constructies is het eerste afgedrukte parachuteontwerp, tijdmeetapparatuur met water en vuur, verschillende soorten molens en bruggen, reddingsgordel, kabelbaan en vele anderen. Een interessant leven, een rijk creatief opus, een verzameling modellen van zijn uitvinding en zijn meest belangrijke geschreven werken, dit alles kun je zien als je dit herdenkingscentrum bezoekt.

Bezoekers hebben audiogidsen beschikbaar in vijf talen (Kroatisch, Engels, Duits, Italiaans en Frans) en de jongste bezoekers kunnen de educatieve spellen uitproberen. Op de verdieping is een restaurant waar u kunt ontspannen met een prachtig uitzicht op de baai van Prvic, Faust's uitvindingen in natuurlijke grootte en mediterrane kruiden. We nodigen alle bezoekers uit de regio Šibenik uit om dit prachtige kleine eiland en het Herinneringscentrum te bezoeken en ontdekken waarom Faust Vrančić zo gehecht was aan dit kleine eiland dat echt een mediterraan paradijs is. Als u hier wilt verblijven, zijn er op Prvić tal van privé-accommodaties en appartementen aangeboden door bewoners van Prvić Luka en Šepurine.

Faust Vrancic herdenkingscentrum, Kroatië
Faust Vrancic herdenkingscentrum, Kroatië
Faust Vrancic herdenkingscentrum, Kroatië
Nationaal park Kornati

De Kornati-eilanden zijn de dichtste archipel van de Middellandse Zee en niet zoveel eilanden in de wereld bevinden zich in zo'n klein gebied. Specifiek, zijn ongeveer 140 eilanden verspreid op een oppervlakte van 320 km2. De Kornati bevinden zich in het centrum van Dalmatië, ten westen van Sibenik, in de provincie Šibenik-Knin, en het nationale park werd in 1980 uitgeroepen, voornamelijk ter bescherming van het mariene ecosysteem.

Van de totale oppervlakte van het park bezet slechts 1/4 het land of de eilanden, terwijl het overige deel een rijk marien ecosysteem vormt. Het grootste eiland in de archipel is Kornat, met een oppervlakte van 32,44 km2 dat tweederde van het nationale park bezet. Het onderscheidend vermogen van de Kornati-archipel zijn kleine eilanden en eilandjes, talrijke baaien en stranden, een kristalheldere zee, een rijke onderwaterwereld en hoge kliffen aan de westkant van de buitenste eilanden.

Er zijn geen permanente nederzettingen of permanente bewoners op Kornati. Huizen en verschillende restaurants in goed beschermde baaien zoals Vrulje, Kravjačica en Lavsa worden meestal gebruikt tijdens de zomer en het toeristenseizoen. De meeste landeigenaren in Kornati zijn van het eiland Murter en van het eiland Dugi Otok. Eens in het verleden leefden de landeigenaren uitsluitend van de landbouw en veeteelt (schapenteelt), terwijl de weiden en later gecultiveerde gebieden zouden komen van het verbranden van lage vegetatie. Het resultaat van het verbranden van de weiden vandaag is bijna het maanlandschap van Kornati en enkele van de grotere eilanden, bijvoorbeeld Kurbe, Škuja, Lunge. Een van de meest opvallende opvattingen van de Kornati is de drywalls. Omdat alle grote eilanden langwerpig zijn, zijn alle muren gebouwd van zee tot zee, van de ene kant naar de andere. De gipsplaat werd gebruikt om de schapen te houden, zodat ze niet konden passeren naar andere weiden of op geïsoleerde hekken waar olijfgaarden werden gehouden in een brede gipsplaat.

De Kornati-eilanden worden meestal bezocht door georganiseerde toeristenboten uit Murter, en de prijs is inclusief de toegangsprijs voor het park, het bezoek aan de grootste attracties van het park en de lunch op een van de eilanden. Je kunt ook duiken op de Kornati met professionele duikclubs en alle schoonheid van het beschermde onderwaterleven ervaren. Je kunt ook wandelen over de goed onderhouden paden die ooit de veehouders van Kornati hebben gebruikt of genieten van de visspecialiteiten in verschillende prachtig ingerichte lokale restaurants. Als u van plan bent om een ​​vakantie door te brengen in Midden-Dalmatië, in het gebied Sibenik, dan is Kornati een onvermijdelijke bestemming omdat u de Middellandse Zee zult ervaren zoals het vroeger was.

Nationaal park Kornati, Kroatië
Nationaal park Kornati, Kroatië
Nationaal park Kornati, Kroatië
Strand Slanica - Murter

Het strand van Slanica is een van de meest populaire en beroemde stranden op het eiland Murter, evenals aan de hele Sibenik Riviera. Het is gelegen in de stad Murter, aan de westkant van het eiland Murter, met een prachtig uitzicht op de open zee en de Kornati-eilanden.

Slanica is omgeven door dichte dennenbossen die schaduw bieden tijdens warme zomerdagen. Van de vele faciliteiten die beschikbaar zijn voor de gasten, kunnen we waterglijbanen, beachvolleybal, tennis, trampoline, jetski, sanitaire voorzieningen, douche en diverse restaurants benadrukken, waar u een aantal Dalmatische specialiteiten kunt uitproberen. Een deel van het strand is zanderig, deels betonnen en rotsachtig. Zwemmen is mogelijk langs de hele kust van het nabijgelegen Slanica-kamp op natuurlijke rotsen. De zee is erg schoon en ondiep op ongeveer 30 meter van de kust.

Dit alles maakt het ideaal voor gezinnen met kinderen, jonge stellen en mensen die op zoek zijn naar plezier. Sportliefhebbers en actieve vakantieliefhebbers zullen genieten van het spelen van beachvolleybal, tennis en vele andere watersporten. Voor de jongste is er een pretpark. Tijdens het hoge toeristenseizoen in juli en augustus is het strand overweldigend druk en misschien niet de juiste keuze voor degenen die hun vakantie in alle rust willen doorbrengen. Als je met de auto komt van nabijgelegen plaatsen, vlakbij het strand, is er grote parkeergelegenheid. Vlakbij Slanica zijn er tal van attracties die u kunt bezoeken, zoals de mogelijkheid tot georganiseerd duiken en dagtochten naar de Kornati-eilanden en bootverhuur, waardoor uw verblijf in Murter nog interessanter wordt.

Slanica is ook aantrekkelijk tijdens de wandelingen in de avond vanwege het spectaculaire uitzicht op de ingesprongen Kornati-eilanden en de onvergetelijke zonsondergang. Wij raden betaalbare, maar kwalitatief goede privé-accommodatie aan in Murter, waar u goedkope appartementen kunt vinden, de beste optie voor een zorgeloze familievakantie. We zijn ervan overtuigd dat u prachtige momenten zult doorbrengen met uw geliefden op een van de aantrekkelijkste stranden in Murter en Midden-Dalmatië.

Strand Slanica - Murter, Kroatië
Strand Slanica - Murter, Kroatië
Strand Slanica - Murter, Kroatië

Šibenik - Dalmatië - Klimaat en weersvoorspelling

Šibenik - Dalmatië Weervoorspelling

Dalmatië is een historische regio in Kroatië die zich uitstrekt van Zadar en de berg Velebit in het noorden tot Dubrovnik en Konavle in het uiterste zuiden van Kroatië. In bijna heel Dalmatië domineert het typische mediterrane klimaat met droge, zonnige en hete zomers, milde en regenachtige winters. In het Dalmatische achterland (Dalmatische Zagora) overheerst het submediterraan klimaat, dat verschilt van het typische mediterrane klimaat, omdat de winters iets kouder zijn en de zomers meestal iets heter dan het gemiddelde. Dankzij de veelheid aan zon en warmte domineert hier typische groenblijvende planten; steeneik, Aleppoden, Dalmatische zwarte den en uit landbouwgewassen; olijven, vijgen en wijngaarden.

De regio van Sibenik is specifiek door het feit dat in de buurt van Rogoznica Rt Ploče ligt, de grens tussen Noord- en Midden-Dalmatië. Hier is er vaak een botsing tussen verschillende luchtmassa's, evenals de noordelijke en zuidelijke winden, bora en jugo. Deze regio wordt ook gekenmerkt door de overvloed aan zon, heldere hemel en aangename zeetemperaturen. Sibenik en omgeving, evenals de Šibenik-archipel, zijn vaak de bestemming van toeristen die op zoek zijn naar een aangename en onvergetelijke vakantie in beroemde toeristenplaatsen zoals Vodice en Primošten. Kwaliteit en zuiverheid van de zee is een kenmerk van de gehele Dalmatische kust, met name de Dalmatische eilanden, vanwege de relatief lage bevolkingsdichtheid en onderontwikkeling van de industrie. Veel Dalmatische stranden zijn de dragers van de blauwe vlag - een symbool van netheid, kwaliteit van de dienstverlening en ecologisch beschermde omgeving.

Hieronder is graphicon met de gemiddelde maximale en minimale dagelijkse luchttemperatuur en de zeetemperatuur in Šibenik, die het best het aangename mediterrane klimaat weerspiegelt.

Gemiddelde luchttemperatuur - Šibenik - Dalmatië
Gemiddelde temperatuur van het zeewater - Šibenik - Dalmatië
Laatst toegevoegde accommodatie in de regio Šibenik - Dalmatië
Kamp Uno

vanaf 35 €

Appartementen San Lorenzo

vanaf 70 €

Appartementen Tonči

vanaf 88 €

Appartement Paola

vanaf 70 €