Appartementen en privé-accommodatie Istrië

Istrië! Het prachtige en grootste schiereiland van de Adriatische Zee dankt zijn naam aan de oude Histri-stam, die jaloers zijn geboorteland bewaakte zoals de oude Romeinen na hen. Wanneer u deze prachtige Kroatische regio bezoekt, zult u beter weten waarom. Hoewel Histri, de eerste bekende inwoners en het idee van geschiedenis, geen gemeenschappelijke oorsprong delen, is er een diepere band. Door de geschiedenis heen leefden verschillende...

Aanbevolen appartementen en privé accommodaties in - Istrië

Appartementen Tamaris Garden

Novigrad

vanaf 53 €

Vakantiehuis Villa Ivana

Medulin

vanaf 250 €

Appartementen Ruža Poreč

Poreč

op aanvraag

First minute aanbod
1 recensie - 5/5
Appartementen Ljubica & Branko

Medulin

vanaf 65 €

Appartementen Nataly

Valbandon

vanaf 50 €

Appartementen House Peti

Pula

vanaf 60 €

Appartement Nola

Poreč

vanaf 95 €

Vakantiehuis Villa Bianca

Valbandon

op aanvraag

Vakantiehuis Villa Antishova

Kršan

vanaf 144 €

4 recensie - 5/5
Vakantiehuis Martincic Residence

Marčana

vanaf 356 €

Vakantiehuis Šterna

Pazin

vanaf 95 €

1 recensie - 5/5
Appartementen Meerblick

Rovinj

op aanvraag

2 recensie - 5/5
Appartementen Dragica

Poreč

vanaf 45 €

Vakantiehuis Villa Eni

Poreč

vanaf 375 €

Appartementen Berat

Peroj

vanaf 70 €

1 recensie - 4.0/5
Appartementen Mare

Fažana

vanaf 70 €

Vakantiehuis Flower

Pula

vanaf 67 €

Vakantiehuis Residence Tomani

Bale

op aanvraag

Vakantiehuis Villa Camelie

Barban

op aanvraag

Appartementen Laura

Rabac

vanaf 58 €

Appartementen Vetrnica

Novigrad

op aanvraag

Istrië (496) - zoeken naar privé-accommodatie op plaatsen

Toeristengids Istrië

Istrië - Wapen

Istrië! Het prachtige en grootste schiereiland van de Adriatische Zee dankt zijn naam aan de oude Histri-stam, die jaloers zijn geboorteland bewaakte zoals de oude Romeinen na hen. Wanneer u deze prachtige Kroatische regio bezoekt, zult u beter weten waarom.

Hoewel Histri, de eerste bekende inwoners en het idee van geschiedenis, geen gemeenschappelijke oorsprong delen, is er een diepere band. Door de geschiedenis heen leefden verschillende culturen en naties; Histri, Romeinen, Lombarden, Franken, Venetianen, Oostenrijkers en ten slotte Kroaten. Deze regio veranderde vaak van eigenaar, maar vooral waren ze allemaal grenzeloos verbonden met het land waar ze woonden, vanwege het rijke land, de lange kusten, het zeer aangename klimaat, eten, wijn en onweerstaanbare charme. Maar Istrië is niet alleen een geografische term, het zijn vooral de mensen die er wonen - Istrijani! Het is precies de turbulente geschiedenis en de mix van verschillende volkeren en culturen die erin woonden die een speciale regio van Istrië in Kroatië creëerden. Istrië is een van de meest ontwikkelde delen van Kroatië en is zeker het meest tolerante deel ervan. Hier wonen nu Kroaten, Italianen en Slovenen, en als je steden en dorpen bezoekt, zul je merken dat hun namen zowel in het Kroatisch als in het Italiaans zijn geschreven, en op sommige plaatsen zelfs in het Roemeens!

Gelegen aan de noordkant van de Adriatische Zee, een regio die op het kruispunt van Kroatië, Italië en Slovenië lag, had een interessante geschiedenis. Het klimaat is een mix van mediterraan en continentaal klimaat, net zoals Istrië zelf een mengsel is van de Middellandse Zee en Centraal-Europa. Istrië heeft van oudsher veel eigenaren veranderd, maar ze waren allemaal even op de hoogte van de schoonheid van de bergen Učka en Ćićarija, de kusten en steden Pula, Poreč, Rovinj, Umag en het betoverende interieur dat het best wordt gekenmerkt door de stad Motovun, die vanaf zijn heuvel blijft zijn unieke omgeving angstvallig bestaan.

Het is precies de diversiteit van geografische kenmerken, de mensen die er wonen en hun talen wat Istrië speciaal, tolerant en zo interessant maakt. De toeristische traditie, met een mix van appartementen aan zee en goedkope accommodatie maakt het zo beschikbaar en toegankelijk!

Een van de dingen die niet mag worden gemist in Istrië is het gastronomische en enologische aanbod. Onder de vele uitstekende restaurants is de enige in Kroatië die de Michelin-ster heeft gekregen. Bijzonderheid van zijn gastronomie is zeker Istrische truffel die een unieke smaak geeft aan alle gerechten. Tijdens en na de maaltijd zou het een zonde zijn om Istrische teran of Malvazija-wijn niet te proberen en vanaf het balkon van het appartement de onweerstaanbare Istrische horizon te bewonderen.

Prachtige vakantiehuizen met zwembaden maken deel uit van een enorm aanbod van privé-accommodaties in het binnenland van Istrië. Hier worden aantrekkelijke kamers aangeboden die worden verhuurd aan de kuststeden, van waaruit het Istrische avontuur kan beginnen. Direct contact met eigenaars van privé-accommodaties voor goedkopere, aangenamere en meer menselijke vakanties is een ander speciaal kenmerk van Istrië en het Kroatische toerisme. Wij zullen u helpen om dit directe contact tot stand te brengen, of u nu op zoek bent naar een goedkope accommodatie of een luxe vakantiehuis. Het enige belangrijke is dat u op zoek bent naar een vakantie in Istrië en het is onze taak om u te helpen bij het vinden van de ideale privé-accommodatie.

Istrië - Natuurlijke, culturele en toeristische attracties

Amfitheater in Pula

Het amfitheater in Pula is het grootste en meest geconserveerde monument van de antieke architectuur in Kroatië en het op vijf na grootste Romeinse amfitheater ter wereld. Hoewel het een onbetwistbaar Kroatisch cultureel erfgoed is, staat het amfitheater nog steeds niet op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het werd gebouwd in fasen in de 1e eeuw voor Christus. Vóór het bestaande amfitheater, op dezelfde locatie, werd een soortgelijk maar kleiner houten gebouw gebouwd. Het Amfitheater werd verder uitgebreid in de tweede helft van de 1e eeuw tijdens het bewind van de Flavius-dynastie. In die periode werd het hout vervangen door steen, en die blik is bewaard gebleven tot vandaag. De muur met grote halfronde openingen werd gebouwd van kalksteen uit Kroatië. Hoewel er geen nauwkeurige gegevens over de tijd en de duur van de bouw van het amfitheater zijn, is de schatting dat deze ongeveer tegelijkertijd met het Colosseum in Rome werd gebouwd.

Het Pula Amfitheater is 132 meter lang, 105 meter breed en 32 meter hoog. Het midden van het amfitheater is een arena met een afmeting van 68 x 42 meter die op een meter afstand van het auditorium lag. Amphitheater had een capaciteit van ongeveer 23.000 toeschouwers en tijdens gevechten met gladiatoren en dieren was het auditorium bedekt met een kleed.

Tegenwoordig is Amphitheater de grootste toeristische attractie van de stad Pula en Istrië en heeft het ongeveer 300.000 bezoekers per jaar. Bovendien werd het sinds 1954 een centrale plaats van het Pula Film Festival en een centraal podium voor vele binnen- en buitenlandse muzikanten, waaronder Lucian Pavarotti, Andree Bocelli, Jose Carreras, Jamiroquai, Anastacia, Eros Ramazzotti, Elton John, Sting, Michael Bolton en anderen .

Door 's werelds langste das te installeren (808 meter lang en 800 kg zwaargewicht), betrad het Amphitheater in 2003 het Guiness Book of Records.

De ticketprijs voor volwassenen bedraagt HRK 50 (ongeveer EUR 7), terwijl studenten en personen met een handicap korting krijgen.

Als u de stad Pula en Istrië wilt bezoeken, raden we u aan om betaalbare privé-accommodatie te vinden in Pula en omgeving.

Amfitheater in Pula, Kroatië
Amfitheater in Pula, Kroatië
Amfitheater in Pula, Kroatië
Kaap Kamenjak

Kaap Kamenjak ligt in het uiterste zuiden van Istrië in de Medulin-archipel, op slechts tien kilometer van Pula. Kamenjak is een klein schiereiland met microklimaat dat afwijkt van de omliggende gebieden. Het mediterrane klimaat op het schiereiland is warmer dan in andere delen van Istrië. De belangrijkste reden hiervoor is dat de drie zijden van Kamenjak zijn omringd door de zee en Kamenjak vrij laag is, zodat de wolken er niet boven blijven hangen. Het gebied van Donji Kamenjak en de Medulin-archipel wordt sinds 1996 beschermd in de categorie van het aanzienlijke landschap. Kamenjak wordt beheerd door de openbare instelling Kamenjak.

Het schiereiland Kamenjak is 3,4 km lang en 0,5 tot 1,6 km breed en heeft een oppervlakte van ongeveer 400 ha. Kamenjak is een thuis voor een verscheidenheid aan soorten flora en fauna. Hoewel het omgeven is door talrijke witte rotsen, is het extreem groen. Het schiereiland is een thuis voor ongeveer zestig verschillende soorten kruiden, waaronder de belangrijkste endemische Istrische koeienhuid.

Kamenjak is omringd door elf eilanden, waarvan alleen het eiland Porer wordt bewoond door een vuurtoren. Deze Oostenrijks-Hongaarse vuurtoren werd gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en is tegenwoordig een van de symbolen van de archipel Medulin. Daarnaast zijn er sporen gevonden van dinosauriërs op het eiland Fenoliga dat zich aan de zuidelijke rand van het schiereiland bevindt.

Kamenjak biedt tal van mogelijkheden voor de ideale vakantie. Je kunt zwemmen in de kristalheldere zee in een van de baaien (Kamenjak heeft meer dan 30 baaien). De meest populaire baaien zijn Velika en Mala Kolumbarica en de baai van Portić (grotendeels bezocht door zeilers). In de baai van Mala Kolumbarica vindt u ook de Safari-bar, een bar die volledig is geïntegreerd met de omringende natuur en waar u kunt genieten van een verfrissend drankje of eten.

Een bewijs van de netheid van de zee rond het schiereiland Kamenjak zijn de mediterrane monniksrobben. In het laatste paar jaar zijn de mediterrane monniksrobben rond Kamenjak te zien. Monniksrobben staan bekend als dieren die alleen in delen van de zee leven waar het water schoon en onvervuild is.

De rondleiding op het schiereiland is gratis, terwijl tijdens het seizoen een bezoek van een auto wordt aangerekend. Aangezien de toestand van de wegen slecht is, is onze aanbeveling om het schiereiland per fiets te verkennen.

Als u ervoor kiest om deze magische plaats te bezoeken, kunt u betaalbare accommodatie vinden in het appartement of vakantiehuis in het nabijgelegen Pula.

Kaap Kamenjak, Kroatië
Kaap Kamenjak, Kroatië
Kaap Kamenjak, Kroatië
baai van Lim

De Limbaai (ook bekend als Lim-kanaal) ligt aan de westkust van het schiereiland tussen Vrsar en Rovinj, en is een van de mooiste natuurlijke schoonheid van Istrië. Het is gemaakt als de overstroomde riviermonding van de Pazinčica-rivier. In de baai stroomt de Pazinčica-rivier de Adriatische zee in.

De baai van Lim is een meer dan 10 kilometer lang estuarium. Canyon stijgt tot 30 meter dicht bij de zee en is tot 60 meter breed. De zijkanten bereiken op sommige plaatsen hun maximale hoogte van 100 meter. De baai maakt deel uit van Limska Draga - het is ongeveer 35 kilometer lang en bereikt Pazin in het centrale deel van Istrië.

Het water in de baai van Lim heeft een specifiek kenmerk vanwege de onderwaterbron van zoet water. Dit maakt water ideaal voor de viskweek van vis en schelpen, zoals mosselen, oesters en verschillende soorten vis. Als u verse schelpen of vis uit de baai van Lim wilt proeven, kunt u genieten van zeevruchten in een van de restaurants aan de kust van de baai. Natuurlijke schoonheid en een uitstekend gastronomisch aanbod zijn de belangrijkste redenen voor bezoeken van veel toeristen. Bovendien kunnen liefhebbers van adrenaline op de steile kliffen genieten van sportklimmen. Het gebied rond de baai is ook rijk aan flora, waardoor het een natuurlijke habitat is voor een groot aantal dieren in het wild, zoals wilde zwijnen, reeën, vossen, geiten, uilen, adelaars en andere dieren in het wild.

Dichtbij de baai ligt de Romuald-grot waar religieuze ceremonies werden gehouden in de 11e eeuw. De grot is onlangs opengesteld voor het publiek en het is mogelijk om een rondleiding te regelen.

Afgezien van zijn buitengewone natuurlijke schoonheid staat de Limbaai ook bekend als filmlocatie voor verschillende films. De meest bekende films die in de baai werden gefilmd, zijn een film over Vikings 'The Long Ship', met Richard Widmark en Sidney Poitier, en film 'The Vikings' met Kirk Douglas en Tony Curtis.

De Limbaai is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen vanwege de toegankelijkheid en een verscheidenheid aan attracties voor kinderen. Het biedt echter ook tal van mogelijkheden voor wandelen, mountainbiken en alpinisme. Als u ervoor kiest om deze natuurlijke parel te bezoeken, kunt u betaalbare accommodatie vinden in een appartement of een vakantiehuis in het nabijgelegen Rovinj of Vrsar.

baai van Lim, Kroatië
baai van Lim, Kroatië
baai van Lim, Kroatië
Motovun bos

Het bos van Motovun (vóór het San Marcopad) is het grootste bewaarde laagland van de inheemse bossen in het laagland van harde lommerrijke bomen - zomereik, smalbladige essenboom en iep. Het bos ligt in Istrië, langs de rivier Mirna en de zijrivier Botonega. Bossen met dergelijke kenmerken staan bekend als "longaze" en in de Middellandse Zee zijn er slechts drie bewaard. In 1963 werd Motovun Forest verklaard als een speciale reserve van bosvegetatie (spreidt zich uit over het oppervlak van ongeveer 300 hectare).

In de loop van de geschiedenis werd het bos voor verschillende doeleinden geëxploiteerd en onder meer gebruikte de Oostenrijks-Hongaarse marine hout om schepen te bouwen. Bovendien werd bijna een kwart van het bos gekapt tijdens de Franse overheid. In de afgelopen vijftig jaar hebben verschillende omstandigheden geleid tot de huidige situatie en hebben significante veranderingen in de omgeving het bos negatief beïnvloed. Vanwege ziekte is de iepboom bijna verdwenen. De aanleg van een nieuwe weg, de regulering van de Mirna-rivier en de aanleg van een ophopingsmeer in de vallei van de Botonega-rivier hebben geleid tot het uitsterven van eiken. Daarom zijn vandaag alle activiteiten in het bos verboden zonder voorafgaande toestemming van de autoriteiten. Tegenwoordig is het alleen in het Motovun-bos toegestaan om witte truffels te verzamelen.

Naast uitzonderlijke natuurlijke hulpbronnen, is deze regio de afgelopen 20 jaar ook bekend geweest voor culturele evenementen. Het Motovun Film Festival werd voor het eerst georganiseerd in 1999 in het middeleeuwse stadje Motovun. Het festival is gewijd aan internationale films van kleine en onafhankelijke producties. In tegenstelling tot andere filmfestivals, wordt het Motovun Film Festival niet gekenmerkt door een rode loper en glamour. Filmprojecties vinden plaats onder open lucht, en tijdens het festival leeft de stad 24 uur per dag. Hoewel het aantal festivalprijzen in de loop der jaren is gestegen, is een wedstrijd nooit het belangrijkste onderdeel van het festival geworden.

Het Motovun-bos biedt verschillende mogelijkheden voor alle natuurliefhebbers, van wandelen tot fietsen. Als u besluit het Motovun-bos te bezoeken, kunt u accommodatie vinden in privékamers en appartementen in het nabijgelegen Motovun, vanwaar u excursies en bezoeken aan het bos kunt organiseren.

Motovun bos, Kroatië
Motovun bos, Kroatië
Motovun bos, Kroatië
Nationaal park Brijuni

De Brioni-eilanden liggen ten westen van het schiereiland Istrië, tegenover Fažana. Het totale gebied van het eiland van ongeveer 34 vierkante kilometer bestaat uit veertien eilanden, en de grootste zijn Veliki en Mali Brijun. In 1983 werd Brijuni uitgeroepen tot nationaal park en werd het een favoriete toeristische bestemming voor veel bezoekers.

De rijke culturele geschiedenis van de eilanden dateert uit het 3e millennium voor Christus toen etnisch onbekende inwoners hier woonden. Tijdens de grote Egeïsche afscheiding in het 1e millennium v.Chr., Werd het eilandje afgehandeld door de Illyrische stam van Histri, en daarna de Romeinen. Byzantijnen regeerden over Brijuni van de 6e tot de 8e eeuw. Gezien de vele culturen die Brijuni al eeuwen bewonen, zijn ze de plaats van vele culturele en historische overblijfselen. Het best bewaarde kasteel is het Romeinse platteland met een spa die dateert uit de 1e tot de 2e eeuw voor Christus. Andere bezienswaardigheden zijn de Venetiaanse tempel, het Byzantijnse Castrum, de basiliek van Sint-Maria uit de 5e eeuw en de kerk Saint Germain uit de 15e eeuw.

De eilanden zijn de thuisbasis van ongeveer 700 soorten planten en 250 soorten vogels. Bovendien kunt u in het safaripark olifanten, zebra's, giraffen en andere exotische dieren zien. Een ander hoogtepunt van het eiland zijn de sporen van dinosaurussen die op vier locaties op Veliki Brijuni zijn gevonden.

President van voormalig Joegoslavië Josip Broz Tito bezocht het eiland voor de eerste keer in 1947. Al snel na de Brijuni-eilanden werd zijn zomerresidentie waar veel beroemde gasten verbleven, zoals koningin Elizabeth II, Indira Gandhi, Sofia Loren, Elizabeth Taylor en vele anderen. Brijuni bleef de zomerresidentie van Tito totdat Tito aan het begin van de jaren 80 stierf. Het Brijuni Nationaal Park is een bewijs dat de harmonie tussen mens en natuur mogelijk is.

Omdat ze op slechts 10 kilometer afstand van Fažana liggen, kan een bezoek aan het Nationaal Park als een dagtocht worden georganiseerd. De toegangsprijs is afhankelijk van de periode van bezoek en meer informatie over prijzen is te vinden op de officiële website van het nationale park. We raden je aan om Brijuni meer dan een dag te bezoeken, want naast het natuurlijke en culturele erfgoed biedt deze parel veel verschillende activiteiten - fietsen over fietspaden, golfen, wandelen, boottochten en anderen. Als u accommodatie zoekt, is het advies om te zoeken naar de vriendelijke gastheren in het nabijgelegen Fažana, Pula en Peroj.

Nationaal park Brijuni, Kroatië
Nationaal park Brijuni, Kroatië
Nationaal park Brijuni, Kroatië
Eufrasiusbasiliek

Vanwege het prachtige landschap en het rijke toeristische aanbod, is Poreč al jarenlang een van de meest aantrekkelijke en meest bezochte steden van het schiereiland Istrië. Een van de meest herkenbare culturele parels van het rijke aanbod is zeker de Euphrasiusbasiliek. Vanwege zijn uitzonderlijke culturele waarde heeft UNESCO in 1997 zijn Werelderfgoed verklaard. Het werd gebouwd in de zesde eeuw ten tijde van keizer Justinianus I en bisschop Euphrasius I en wordt vandaag beschouwd als een van de best bewaarde monumenten van de vroege Byzantijnse kunst in de Middellandse Zee.

De basiliek werd gebouwd in 553 op de fundamenten van de vroege basiliek en heeft tot op heden een aantal veranderingen ondergaan. Het huidige gebouw is dus de derde kerk die in gotische stijl is ingericht. De huidige vorm van de basiliek werd bepaald in de 13e en 15e eeuw, terwijl de kerktoren in de 16e eeuw werd gebouwd.

Hoewel de basiliek zelf werd beïnvloed door oorlogen, branden en aardbevingen, zijn de vloermozaïeken van Christus, de martelaren en de Maagd Maria op de troon daterend uit de 5e eeuw bewaard gebleven tot vandaag en zijn ze de beste representaties van vroegchristelijke schilderkunst. De mozaïeken worden beschouwd als een van de prachtigste bewaard gebleven werken van de Byzantijnse kunst. De mozaïeken bedekken ook het interieur en de gevel van de kerk en tonen de apostelen met Jezus, de Euphrasius-bisschop met een basiliekmodel, Jezus op de schoot van zijn moeder Maria, de engelen en heiligen waaronder Sint Mauro. Voor de stad Poreč is Saint Mauro vooral belangrijk, omdat hij de eerste bisschop, martelaar en beschermheer was van de stad Poreč en het hele bisdom van Istrië.

De basiliek bestaat uit verschillende opmerkelijke gebouwen die, afgezien van de Euphrasius-basiliek zelf, de parochiekerk, de sacristie, het Mauro-oratorium, het Baptisterium, het belfort en het bisschopspaleis omvatten, waar de kunstverzameling van de Poreč- Pula diocese.

Een rondleiding door de basiliek is elke dag mogelijk, behalve tijdens de duur van religieuze ceremonies. De toegangsprijs voor volwassenen is HRK 40 (ongeveer EUR 5), terwijl kinderen en studenten 50% korting krijgen. Bezoekers kunnen ook het belfort bezoeken met een prachtig uitzicht op Poreč en de omgeving.

Afgezien van de basiliek, is de stad Poreč rijk aan cultuur en amusement. Als u van plan bent deze magische plaats te bezoeken, kunt u betaalbare accommodatie vinden in een privé-appartement of een vakantiehuis in de stad of in de omgeving.

Eufrasiusbasiliek, Kroatië
Eufrasiusbasiliek, Kroatië
Eufrasiusbasiliek, Kroatië

Istrië - Klimaat en weersvoorspelling

Istrië Weervoorspelling

Istrië wordt gekenmerkt door twee soorten klimaat. Het mediterrane klimaat heerst op de kustplaatsen en aan de kust (Pula, Rovinj, Poreč, Umag ..), terwijl in het binnenland (Pazin, Buzet, Motovun ..) een zeer gematigd landklimaat heerst. Het mediterrane klimaat wordt gekenmerkt door zeer droge en zonnige zomers, evenals milde en regenachtige winters. Lente en herfst zijn ook zeer plezierig voor buitenactiviteiten en zijn geschikt voor alle soorten activiteiten, van aangename wandelingen en fietstochten door prachtige Istrische landschappen tot zwemmen in de zee. Het binnenland van Istrië wordt gekenmerkt door een landklimaat, of iets koudere winters, waar sneeuw in de wintermaanden niet zelden voorkomt.

In de zomer, boven de Middellandse Zee en Istrië, domineert hoge druk, waarbij droge lucht de oppervlaktelaag van de zee met verschillende vochtigheid bedekt en daarom geen regenval optreedt. Daarom is de zomerperiode van het jaar rijk aan zon en heldere lucht, waardoor er ideale omstandigheden zijn voor alle bezoekers die van hun vakantie op verschillende Istrische stranden genieten.

Under is graphicon met de gemiddelde maximale en minimale dagelijkse luchttemperatuur en de temperatuur van het zeewater in Pula, die het best het aangename mediterrane klimaat weerspiegelt.

Gemiddelde luchttemperatuur - Istrië
Gemiddelde temperatuur van het zeewater - Istrië
Laatst toegevoegde accommodatie in de regio Istrië
Appartementen Fucane 74

vanaf 100 €

Appartement EMONIA

vanaf 80 €

Appartementen Sonia

vanaf 55 €

Vakantiehuis Villa Bianca

vanaf 240 €