Appartementen en privé-accommodatie Split - Dalmatië

Split en Dalmatië zijn fascinerend, maar tegelijkertijd een veeleisend onderwerp, vooral in deze beperkte ruimte. We noemen Split en de eilanden Brac, Hvar, Vis en Šolta, Makarska en Omis Riviera. We zullen het fascinerende achterland van Split, de Adriatische kust en de magische Dalmatische Zagora niet negeren! Ten eerste, natuurlijk, Split, een stad met een rijke geschiedenis en schoonheid, werd geboren in de dromen van keizer Dioc...

Aanbevolen appartementen en privé accommodaties in - Split - Dalmatië

Appartementen Šimić

Tučepi

op aanvraag

Appartementen Villa Antonia

Baška Voda

vanaf 40 €

Appartement Croeso

Seget

vanaf 110 €

Appartementen Petar Vlašić

Podstrana

vanaf 50 €

Appartement Sea View

Makarska

vanaf 100 €

Appartementen Bela

Čiovo - Arbanija

vanaf 55 €

Appartement Sea & Beach with roof terrace

Kaštela

vanaf 100 €

Vakantiehuis Amy

Ciovo - Slatine

vanaf 80 €

Appartementen Marinovi Dvori

Ciovo - Slatine

vanaf 35 €

1 recensie - 5/5
Appartementen Leon

Tučepi

vanaf 100 €

Appartementen Roščić

Podgora

vanaf 50 €

Appartementen Villa San

Brela

op aanvraag

1 recensie - 5/5
Appartementen Ljiljana

Kaštela

vanaf 90 €

2 recensie - 5/5
Vakantiehuis Marin

Vinišće

vanaf 120 €

Appartementen Villa Biancini

Hvar - Ivan Dolac

vanaf 35 €

Appartementen Vesna

Promajna

vanaf 45 €

Vakantiehuis Vila SanAdrija

Drvenik Mali

vanaf 100 €

Appartementen Villa Dalmatina

Živogošće

vanaf 50 €

Vakantiehuis Rest House Stiniva

Vis - Vis

vanaf 200 €

1 recensie - 5/5
Appartementen Villa Ruić

Šolta

vanaf 50 €

Appartementen Mirko Stanicic

Brela

vanaf 50 €

Appartementen Monika

Omiš

vanaf 40 €

1 recensie - 5/5
Appartementen Beachfront Sinajko

Podgora

vanaf 50 €

Appartementen Teo

Baška Voda

op aanvraag

Appartementen Makarska Centar

Makarska

op aanvraag

2 recensie - 5/5
Appartementen Ruža

Baška Voda

vanaf 40 €

Appartementen Villa A&D

Ciovo - Slatine

vanaf 100 €

Appartementen Villa Sofia

Zaostrog

vanaf 12 €

Vakantiehuis Villa EREMITA

Brač - Milna

vanaf 380 €

1 recensie - 5/5
Appartementen Nada

Čiovo - Arbanija

op aanvraag

Appartement Claudia

Makarska

op aanvraag

1 recensie - 5/5
Vakantiehuis Villa View Makarska

Makarska

vanaf 350 €

Appartementen Providenca

Makarska

op aanvraag

Appartementen Villa D & D

Ciovo - Okrug Gornji

op aanvraag

Appartementen Neda

Živogošće

op aanvraag

Appartementen Matić Tučepi

Tučepi

vanaf 50 €

Split - Dalmatië (1047) - zoeken naar privé-accommodatie op plaatsen

Toeristengids Split - Dalmatië

Split - Dalmatië - Wapen

Split en Dalmatië zijn fascinerend, maar tegelijkertijd een veeleisend onderwerp, vooral in deze beperkte ruimte. We noemen Split en de eilanden Brac, Hvar, Vis en Šolta, Makarska en Omis Riviera. We zullen het fascinerende achterland van Split, de Adriatische kust en de magische Dalmatische Zagora niet negeren!

Ten eerste, natuurlijk, Split, een stad met een rijke geschiedenis en schoonheid, werd geboren in de dromen van keizer Diocletianus om de laatste dagen van zijn leven door te brengen in zijn geboortedorp Dalmatië. De stad zelf is genoemd naar het paleis van Diocletianus (Spalato), ongeveer 300 g n.e. wat vandaag het grootste en best bewaarde laat-antieke paleis ter wereld is. Door de eeuwen heen ontwikkelde deze fascinerende stad zich rond de heuvel van Marjan. Na de barbaarse vernietiging veranderde het verschillende heersers; Byzantium, Kroatische heersers, Hongarije, Venetië, enz. Maar het meest herkenbare kenmerk van deze Kroatische stad is misschien wel de specifieke mentaliteit. De beroemde schrijver Miljenko Smoje zei dat als er genoeg groot canvas zou zijn om heel Split te bedekken, het het grootste circus ter wereld zou zijn. Om de sfeer van de stad en de schoonheid van de straten en de beroemde waterkant te leren kennen, is het het beste om hier enkele dagen door te brengen. U vindt voldoende ruimte te huur en een breed scala aan accommodaties, van goedkope appartementen tot kamers en vakantiehuizen. De beste manier om te reserveren is om rechtstreeks contact op te nemen met eigenaren van appartementen, omdat er geen dure bemiddelingskosten zijn.

In de regio Split zijn er prachtige eilanden Brac, Hvar, Šolta, Vis, Drvenik. Brac is het grootste midden Dalmatische eiland, bekend om zijn Zlatni rat-strand, evenals talrijke prachtige plaatsen van Bol, Supetar, Selca, etc. Hvar is een van 's werelds meest beroemde bestemmingen. Rijk en exclusief nachtleven, met prachtige stenen straten, veel restaurants en jachthavens. Het is ook een van de geboorteplaatsen van de Kroatische literatuur, waar de Kroatische Renaissance-schrijver Petar Hektorović werd geboren. Het eiland Šolta is een geheim tussen de Kroatische eilanden. Dit prachtige eiland, bewoond sinds de prehistorie, wordt voor het eerst genoemd onder de naam Olyntha in de 4e eeuw voor Christus. Als u de inheemse schoonheid van het Dalmatische eiland wilt ervaren en zonder de buitensporige last van modern toerisme, en tegelijkertijd goedkoper onderdak vindt door rechtstreeks contact met de eigenaren van appartementen, is Solta een eiland voor u. De dorpen Nečujam, Rogač en Maslinica, en vooral de beroemde Šolta-velden, moet je gewoon ontdekken. Het eiland Vis, als een van de meest afgelegen eilanden, heeft zijn oorspronkelijke charme behouden en de natuur bleef volledig onaangetast. Hier kunt u tal van baaien en verborgen stranden verkennen, en op het naburige eiland Biševo vindt u de bekende blauwe grot, die u zeker buiten adem zal laten

Split regio en dit deel van Dalmatië heeft ook twee karakteristieke en zeer aantrekkelijke riviera's, de Omis Riviera en de Makarska Riviera, die een prachtige mix van bergen, heldere zee en prachtige kiezelstranden maken. Omis, een oud piratenstadje, ligt in de kloof aan de monding van de rivier de Cetina, waar je verschillende avonturen kunt beleven, zoals raften, kajakken en zip-line. Makarska is een oude dame van het Kroatische toerisme, die elk jaar een groot aantal toeristen trekt vanwege de grote kiezelstranden, evenals de naburige aantrekkelijke toeristische steden Tucepi, Podgora, Baska Voda en anderen.

En ten slotte mysterieuze Dalmatische Zagora! Het gebied van Dalmatië gescheiden door de berg Kozjak (780 m), Mosor (1339 m), Omiš Dinara (864 m), Biokovo (1762 m) en Rilić (1160 m). Het bestaat uit karakteristieke karst en kleine velden en zijn schoonheid is gewoonweg fascinerend. Deze ruimte is de plaats waar de Kroatische middeleeuwse staat werd gevormd en altijd een ambivalente relatie met de kust heeft gehad, er tegelijkertijd mee is geassocieerd en in cultuur- en beschavingszin van is gescheiden. Hier vindt u oude stenen vakantiehuizen, veel goedkopere accommodaties en onweerstaanbare uitzichten op de Adriatische zee. Dit deel van Dalmatië heeft een beroemd culinair aanbod dat bestaat uit traditionele kazen, lamsvlees, prosciutto en wijn. Wij wensen u een prettige vakantie in de regio Split en Dalmatië!

Split - Dalmatië - Natuurlijke, culturele en toeristische attracties

Paleis van Diocletianus Split

Paleis van Diocletianus is een van de meest gerenommeerde, meest bezochte en best bewaarde monumenten en het oude Romeinse gebouw in Europa. Meer dan 1700 jaar geleden werd het gebouwd door de Romeinse keizer Diocletianus, die hier woonde na zijn pensioen van de keizerlijke troon (van 305 tot 316 v.Chr.). Het werd gebouwd in een prachtige natuurlijke baai, 5 kilometer ten zuiden van Salona (Solin), toen de hoofdstad van de Romeinse provincie Dalmatië. Het paleis werd gebouwd als een combinatie van een luxe villa, of een zomerresidentie voor keizer Diocletianus en een Romeins militair kamp (castrum), waar Romeinse soldaten woonden. Het zuidelijke deel van het paleis, dat dichter bij de zee ligt, was gereserveerd voor de keizer en zijn naaste dienaren, terwijl het noordelijke deel met uitzicht op het vasteland dienst deed voor het Romeinse leger en de keizerlijke wacht. Het hele paleis is een groot rechthoekig gebouw (ongeveer 215 x 180 meter) met vier grote torens op de hoeken, vier kleinere torens aan de muren en vier deuren aan alle vier de zijden van de wereld.

Op de plaats van het paleis in de 7e eeuw, werd de stad Split gesticht na de komst van de Kroaten in het gebied van Dalmatië. Het paleis van Diocletianus diende als een perfect startpunt voor de ontwikkeling van een nieuwe stad van Split, en de bewoners hebben talloze veranderingen aangebracht en veel originele gebouwen en muren aangepast aan hun nieuwe woonruimtes. Desondanks zijn veel van het paleis, de gebouwen en de muren tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Contouren van het keizerpaleis zijn vooral zichtbaar vanuit de lucht. Het beroemdste gebouw is ongetwijfeld de kathedraal van St. Duje, het voormalige mausoleum van de Romeinse keizer Diocletianus, die vervolgens werd omgezet in een kerk na de vervolging van christenen in de vroege middeleeuwen. Recht voor de kathedraal ligt Peristil, het centrale plein van het paleis, met tempels zoals de tempel van Jupiter, die in zijn oorspronkelijke vorm is gebleven en wordt beschouwd als een van de mooiste Europese monumenten. Bijzondere attracties zijn de goed bewaarde kelders van Diocletianus, een van de best bewaarde antieke complexen van deze soort ter wereld. Het is interessant om Vestibul te bezoeken, een oude stenen lobby met een open ronde koepel, evenals vier stadspoorten (Zlatna, Srebrna, Zeljezna, Mjedena), die indruk zullen maken met zijn schoonheid en grootte.

Afgezien van de oude Romeinse gebouwen, is de hele kern van de stad Split binnen de stadsmuren zeer interessant omdat het een typisch middeleeuws en mediterraan architectuurgeschiedenis vertegenwoordigt, smalle stenen huizen en straten die lijken op een doolhof. Het is geen wonder dat de hele stadskern, of het hele paleis van Diocletianus in 1979, werd opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Vanwege dit alles bezoeken veel toeristen deze prachtige stad in een groeiend aantal. U vindt privé-accommodatie en interessante appartementen in enkele van de oude huizen binnen de stadsmuren, waar u een fractie van de oude sfeer kunt ervaren en hoe het leven ooit in het oude Romeinse paleis heeft gekeken.

Paleis van Diocletianus Split, Kroatië
Paleis van Diocletianus Split, Kroatië
Paleis van Diocletianus Split, Kroatië
Cetina River Canyon

Cetina-kloof is een van de mooiste en grootste natuurlijke attracties in Dalmatië. Het ligt in het achterland van Omis, waar de rivier de Cetina uitmondt in de Adriatische Zee. De kloof is indrukwekkend met zijn grootte, met verticale rotsen die een hoogte van enkele honderden meters bereiken. Het strekt zich uit over de onderste loop van de rivier de Cetina. Deze smaragdgroene en schone rivier is een echte karstschoonheid die rijk is aan stroomversnellingen, watervallen en veel natuurliefhebbers en avonturiers aantrekt.

De bron bevindt zich op een hoogte van 385 m, op de noordwestelijke hellingen van de Dinara-berg, en daalt in de lengte van 105 kilometer af naar de Adriatische Zee. In de bovenloop van de rivier wordt kunstmatig het Peručko-meer aangelegd, waarna het door de Sinj- en Sinjvallei gaat en vervolgens de prachtige kloof in de lagere stroom binnentreedt, wat zeker het aantrekkelijkste deel van de rivier is. Sinds 1963 heeft de kloof van de Cetina-rivier de status van beschermd landschap, dankzij de zeer goed bewaard gebleven natuurlijke habitat en de rijkdom van de planten- en dierenwereld.

Het is een ideale plek voor dagtochten, verschillende avonturen, actieve vakanties en natuurvakanties. Dankzij dit natuurlijke fenomeen is het nabijgelegen Omis een belangrijk centrum geworden voor avontuurlijk toerisme en extreme sporten. Hier kunt u genieten van zipline, canyoning, kajakken, raften, wandelen, fietsen en alpinisme op de omliggende hoge en steile kliffen rondom Cetina. Op slechts een paar kilometer afstand van Omis en de zee, zijn er een populaire excursieplaats van Radman's molen en Kaštil Slanica, waar u tal van smakelijke lokale specialiteiten kunt proeven, zoals gerechten onder het bakken, fennnar, kikker, paling, forel en zeevis. Raften is erg populair tijdens het zomerseizoen, omdat het geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het duurt 3 tot 4 uur, waar je alle natuurlijke schoonheid van de kloof kunt zien. Het water is meerdere graden kouder dan de zee, maar is geschikt om in te zwemmen en biedt de juiste verfrissing tijdens de hete zomermaanden.

Als u van plan bent een vakantie door te brengen aan de beroemde Omis of Makarska Riviera of in de omgeving, raden we u zeker aan om een ​​dagtrip naar deze wildernis te maken. Goedkope accommodaties zijn te vinden in privé-appartementen, kamers en vakantiehuizen langs de hele Omis Riviera.

Cetina River Canyon, Kroatië
Cetina River Canyon, Kroatië
Cetina River Canyon, Kroatië
Blauwe grot - Biševo

Blauwe grot is een onderwatergrot en een uniek geomorfologisch fenomeen in de baai Balun aan de oostelijke kant van het eiland Biševo. Het is sinds 1884 beschikbaar voor het publiek toen de Weense schilder Eugen Baron Ransonnet in de krant schreef dat er een "prachtige zeegrot van onbeschrijfelijke schoonheid" op het onbekende eiland in de Adriatische Zee is.

De grot heeft twee openingen, een kleiner die kunstmatig wordt verdiept en waardoor een kleine boot de grot kan binnengaan. De andere opening is veel groter en betekenisvoller en bevindt zich aan de zuidkant van de grot onder de zeespiegel en dringt daardoor door het zonlicht. Rond het middaguur, als de zon in vuur en vlam staat, dringen zonnestralen door het grotere onderwatergat in de grot. Zonnestralen worden gereflecteerd vanaf de witte onderkant en verlichten de grot met een onwerkelijk en onbeschrijfelijk blauw en objecten in zilveren kleur. Het is een speciale en onrealistische ervaring omdat zo'n scène op slechts enkele plaatsen ter wereld kan worden ervaren, dus het is geen wonder dat er bijna 100.000 bezoekers per jaar rondlopen. De meeste bezoekers bezoeken deze onrealistische grot in juli en augustus, dus we raden aan in juni of september te bezoeken. Een van de voordelen die buiten het hoogseizoen worden bezocht, is dat u kunt genieten van de privacy van dit natuurlijke fenomeen. Om het eiland Biševo te bezoeken, zijn er georganiseerde toeristenboten vanuit Komiža op het eiland Vis, en het kaartje naar de grot kost tot 10 euro.

Naast deze ongewone onderwatergrot, waarvoor het bezoek beperkt is en slechts 10 minuten duurt, kunt u op het eiland Biševo de aantrekkelijke Medvedina-grot bezoeken of genieten van het prachtige zandstrand Porat, waar verschillende bars zijn. Als u van plan bent om uw volgende bezoek aan Dalmatië en het eiland Vis te plannen, zorg er dan voor dat u Blue cave en het eiland Biševo niet mist. Neem contact op met de eigenaren van de appartementen en beveilig op tijd een goedkope privéaccommodatie. Vriendelijke gastheren laten u graag alle verborgen baaien, stranden, grotten en attracties van hun eiland zien.

Blauwe grot - Biševo, Kroatië
Blauwe grot - Biševo, Kroatië
Blauwe grot - Biševo, Kroatië
Natuurpark Biokovo

Het natuurpark Biokovo beslaat bijna de hele berg van Biokovo en het natuurpark werd in 1981 uitgeroepen. Biokovo maakt deel uit van het Dinarid-gebergte en wordt gekenmerkt door zijn imposante hoogte en hoge steile kliffen langs de Adriatische kust. Het strekt zich uit over een afstand van 30 kilometer boven de bekende Makarska Riviera en lijkt op een gigantische muur die uit de Adriatische Zee komt. De hoogste top van Biokovo is Sveti Jure op 1762 meter boven de zeespiegel, bereikbaar via een smalle asfaltweg. Het is mogelijk om de top te bereiken met de auto, maar natuurlijk is het veel leuker om een ​​berg te beklimmen op een van de vele bergpaden. Het biedt een prachtig uitzicht over de hele kust van Makarska en de eilanden Brac, Hvar en het schiereiland Pelješac.

Op Biokovo vinden we talloze karstvormen die typerend zijn voor de Dinarides, zoals grotten. Hier bevindt zich een speciaal geomorfologisch reservaat en speciaal reservaat voor de bosvegetatie van beuken en sparren en het autochtone zwarte dalmatische dennenbos. De botanische wereld van Biokovo is bijzonder rijk en gevarieerd, en hier groeit in een klein gebied meer dan 40 endemische plantensoorten. Een deel van het natuurpark is een interessante botanische tuin van Kotišina, opgericht door Dr. Jure Radic voor wetenschappelijk onderzoek en de bescherming en het behoud van de plantenwereld van de berg. Hoewel Biokovo op het eerste gezicht een nogal ruige en rotsachtige berg vormt, zijn er veel beschermde en bedreigde diersoorten, zoals adelaars, wolven, vossen, dassen, wilde zwijnen, moeflons en talloze soorten slangen en reptielen. Vanwege de nabijheid van de zee en de aantrekkelijke uitkijkpunten, wordt Biokovo vooral bezocht in de zomer, wanneer het wordt bezocht door meer dan 50.000 toeristen. Op weg naar de top van de berg zijn er verschillende restaurants waar u versnaperingen en lokale specialiteiten van topkwaliteit kunt vinden. Voor alle adrenalinekickers is hier paragliding georganiseerd, wat een bijzondere ervaring is als je de moed hebt om de blauwe lucht te verkennen.

Als je van plan bent de zomer aan de Makarska Riviera door te brengen, bezoek dan deze prachtige berg die je zal betoveren met zijn ongerepte natuur en wildernis. U vindt betaalbare accommodatie in appartementen, kamers en vakantiehuizen in Makarska, Brela, Baska Voda, Promajna, Tučepi en Podgora, waar u uw vakantie kunt doorbrengen in een combinatie van zon, strand, heldere Adriatische zee en frisse berglucht.

Natuurpark Biokovo, Kroatië
Natuurpark Biokovo, Kroatië
Natuurpark Biokovo, Kroatië
Paklinski-eilanden - Hvar

Pakleni-eilanden (Paklinski-eilanden) is een groep van 20 eilanden, eilandjes en rotsen die zich uitstrekken voor de stad Hvar op het eiland Hvar. Ze strekken zich uit in de richting van oost naar west, en vanaf het eiland Hvar worden ze gescheiden door de Pakleni kanal. De naam is afgeleid van het woord "paklini", het soort dennenhars, dat vroeger werd gebruikt bij de bouw van houten boten en zeilboten. Tegenwoordig omvatten deze lage en ingesprongen eilanden dichte dennenbossen en het mediterrane vlas van granaatappel, mirte en spar. Op de eilanden groeien eiken, rozemarijn, salie, kamille, babyeend, venkel, laurier, evenals vele andere aromatische mediterrane planten, dus een bezoek aan hen is een unieke ervaring van aangename en aangename geuren.

De eilanden worden omringd door de azuurblauwe en kristalheldere Adriatische Zee en sommige hebben goed onderhouden stranden en baaien. Er zijn 3 nederzettingen op de eilanden, maar vandaag zijn er geen permanente bewoners. Tijdens de zomermaanden zijn hier talloze bars en restaurants en het nachtleven van de stad Hvar vindt hier plaats. Op het eiland Jerolim, tegenover de stad Hvar, bevindt zich ook een bekend Dalmatisch naturistenstrand en een traditioneel restaurant. In de omgeving is ook Zdrilca, een beboste baai met kiezelstranden en tal van verborgen plekken voor een ontspannen en genot in de zee en de zon. Vlaka is een traditionele vakantiebestemming voor de inwoners van Hvar op de Pakleni-eilanden, dat eens een Romeins bezit was, en vandaag is het een aangenaam strand met een prachtig strand en verschillende bars en restaurants. Palmižana is de oudste en bekendste excursiebestemming en er is een nautische jachthaven. Het is een ruime baai met een ondiep zandstrand, omgeven door dichte dennenbossen en aromatische mediterrane planten die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Er zijn talloze bootverbindingen naar de eilanden, inclusief taxiboten vanuit de stad Hvar, dus het is zeer goed verbonden met Hvar. U kunt ook een dagtocht maken op een van de aantrekkelijke toeristenboten, wat de beste manier is om dit prachtige aquarium te leren kennen. De excursie omvat een rondleiding door de Pakleni-eilanden, panoramische boottochten en een stop bij verschillende mooie baaien om te zwemmen. Vanwege de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en waarden, zijn de eilanden beschermd als een monument van de natuur en worden ze sinds 1972 beschermd. Als u van plan bent uw vakantie op het eiland Hvar door te brengen, moet u deze prachtige eilanden bezoeken en genieten in de Middellandse Zee zintuigen. Boek rechtstreeks accommodatie bij de eigenaren van privé-appartementen en bespaar tot 40% op dure bemiddelingskosten.

Paklinski-eilanden - Hvar, Kroatië
Paklinski-eilanden - Hvar, Kroatië
Paklinski-eilanden - Hvar, Kroatië
Zlatni rat – Bol, Brač

Zlatni Rat is een van de meest beroemde en zeker de mooiste stranden van de Adriatische Zee. Het ligt in Bol aan de zuidkant van het eiland Brač. Vanwege zijn unieke schoonheid en ongewone uiterlijk is het een symbool van het Kroatische toerisme en de oostkust van de Adriatische Zee.

Het werd gemaakt door de sedimentatie van een prachtig natuurlijk wit grind rond het onderwaterrif dat een groot piramidestructuur vormt die zich uitstrekt tot 500 meter van de kust. Het fenomeen en de bijzonderheid van dit strand is dat het zijn vorm verandert afhankelijk van wind, golven en zeestromingen, zodat de top van het strand soms naar één kant draait en soms naar de andere kant.

Het strand is aan drie zijden omgeven door de mooie en kristalheldere Adriatische Zee en aan de landzijde is het omgeven door dennenbossen, met aangename geuren en dikke schaduw voor warme zomerdagen. Er is een hele reeks horeca- en servicefaciliteiten waar u een drankje kunt krijgen in de vorm van koude dranken en cocktails, vers fruit en heerlijke gegrilde gerechten en traditionele Dalmatische specialiteiten. Op het strand kunt u ligstoelen en parasols huren en voor actieve vakantiegangers worden hier veel watersporten aangeboden. Aangezien het strand zich in het smalste deel van het Hvar-kanaal tussen de eilanden Brač en Hvar bevindt, waait hier altijd een aangename en lichte wind, waardoor het een favoriete surfer- en kitesurferbestemming is. Een klein deel van het strand is omheind en ontworpen voor honden, zodat u uw huisdier op vakantie kunt nemen. Een bijzondere ervaring is om naar de hoogste top van het eiland Brač, Vidova Gora, te klimmen, vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op Bol, Zlatni Rat en het naburige eiland Hvar en de gehele Midden-Dalmatische archipel.

Zlatni rat ligt op ongeveer 2 km afstand van Bol en het is mogelijk om het te bereiken met een aangename wandeling langs de kust, auto of toeristentrein, die regelmatig vanuit het centrum van de stad rijdt. In de zomermaanden is het mogelijk om hier te komen met tal van toeristische boten en zeilboten die op eendaagse excursies gaan van Split, Makarska of Omiš Riviera en het eiland Hvar. Het eiland Brac met het vasteland is goed verbonden met de veerboot- en catamaranlijnen vanuit Split, dus als u dit prachtige Dalmatische eiland wilt leren kennen en wilt genieten van een van de mooiste stranden ter wereld, neem dan rechtstreeks contact op met de eigenaren en vind goedkope privé accommodatie.

Zlatni rat – Bol, Brač, Kroatië
Zlatni rat – Bol, Brač, Kroatië
Zlatni rat – Bol, Brač, Kroatië

Split - Dalmatië - Klimaat en weersvoorspelling

Split - Dalmatië Weervoorspelling

Dalmatië is een historische regio in Kroatië die zich uitstrekt van Zadar en de berg Velebit in het noorden tot Dubrovnik en Konavle in het uiterste zuiden van Kroatië. In bijna heel Dalmatië domineert het typische mediterrane klimaat met droge, zonnige en hete zomers, milde en regenachtige winters. In het Dalmatische achterland (Dalmatische Zagora) overheerst het submediterraan klimaat, dat verschilt van het typische mediterrane klimaat, omdat de winters iets kouder zijn en de zomers meestal iets heter dan het gemiddelde. Dankzij de veelheid aan zon en warmte domineert hier typische groenblijvende planten; steeneik, Aleppoden, Dalmatische zwarte den en uit landbouwgewassen; olijven, vijgen en wijngaarden.

Splitgebied is specifiek vanwege centrale Dalmatische eilanden, die groter zijn en zich uitstrekken in de richting van west naar oost. Dit zijn Hvar, Brač, Šolta, Korčula, Vis, Lastovo en Čiovo, en niet ver van Vis zijn er de eilandjes Jabuka en Brusnik, die van vulkanische oorsprong zijn. Hvar is een van de zonnigste plekken in Kroatië, en juist vanwege de overvloed aan zon, heldere hemel en aangename zeetemperaturen wordt Split en zijn omgeving en de Split-archipel vaak bezocht door toeristen die op zoek zijn naar een aangename en onvergetelijke vakantie. Goede kwaliteit en kristalheldere zee is een kenmerk van de gehele Dalmatische kust, met name Dalmatische eilanden, vanwege de relatief lage bevolkingsdichtheid en onderontwikkeling van de industrie. Veel Dalmatische stranden zijn de dragers van de blauwe vlag - een symbool van netheid, kwaliteit van de dienstverlening en ecologisch beschermde omgeving.

Hieronder is graphicon met de gemiddelde maximale en minimale dagelijkse luchttemperatuur en de zeetemperatuur in Split, die het aangenaamste mediterrane klimaat weerspiegelt.

Gemiddelde luchttemperatuur - Split - Dalmatië
Gemiddelde temperatuur van het zeewater - Split - Dalmatië
Laatst toegevoegde accommodatie in de regio Split - Dalmatië
Appartementen Glavinović

vanaf 60 €

Appartementen Luxus Villa M

vanaf 180 €

Appartement M&M

vanaf 100 €

Appartementen Rolanda

vanaf 40 €