Appartementen en prive accommodatie Opatija Riviera

Opatija Riviera ligt in de provincie Primorje-Gorski Kotar, aan de voet van de indrukwekkende berg Učka en het natuurpark Učka. De Riviera van Opatija, ongeveer 17 kilometer lang, is een van de parels van het Kroatische toerisme en heeft de langste traditie van het toerisme in heel Kroatië. Opatija Riviera ligt op een ideale locatie - het is gelegen aan het begin van het schiereiland Istrië en het ligt op slechts 12 kilometer van de derde grootste Kroatische stad - de stad Rijeka. Afgezien van de stad Opatija, die het centrum is, omvat Opatija Riviera Volosko, Ičići, Ika, Lovran, Medveja en Mošćenička Draga.

Aanbevolen appartementen en privé-accommodatie in Opatija Riviera

Vakantiehuis Villa Ella

Opatija

vanaf 220 €
Appartementen Teo

Opatija

vanaf 30 €

Opatija Riviera - zoeken naar accommodaties op plaatsen

Toeristengids Opatija Riviera

Opatija is het centrum van een van de mooiste delen van Kvarner, Kvarner Baai en de hele charmante Rivièra van Opatija. Opatija Riviera ligt in de provincie Primorje-Gorski Kotar, aan de voet van de indrukwekkende berg Učka en het natuurpark Učka. De Riviera van Opatija, ongeveer 17 kilometer lang, is een van de parels van het Kroatische toerisme en heeft de langste traditie van het toerisme in heel Kroatië. Opatija Riviera ligt op een ideale locatie - het is gelegen aan het begin van het schiereiland Istrië en het ligt op slechts 12 kilometer van de derde grootste Kroatische stad - de stad Rijeka. Afgezien van de stad Opatija, die het centrum is, omvat Opatija Riviera Volosko, Ičići, Ika, Lovran, Medveja en Mošćenička Draga.

Wat Opatija en Opatija Riviera speciaal maakt, is een aantrekkelijke kustpromenade van Lungomare, die zich op 12 kilometer uitstrekt van Opatija tot Lovran in het zuidwesten. De bouw van de Lungomare-promenade begon in 1885 toen de eerste hotels in Opatija werden geopend en vier jaar later werd Opatija uitgeroepen tot gezondheidsbestemming. Lungomare is niet alleen populair onder de inwoners van Opatija Riviera, maar ook voor veel toeristen die deze toeristische parel al meer dan honderd jaar bezoeken. Uitzicht vanaf Lungomare over de blauwe zee, de baai van Kvarner en de prachtige eilanden Krk en Cres zal u zeker sprakeloos laten. Aan de boulevard vindt u ook een van de meest herkenbare symbolen van Opatija en Opatija Riviera - een standbeeld van het meisje met een zeemeeuw ("Djevojka's galebom"), gebouwd in 1956 als een vervanging voor het standbeeld van Madonna del Mare.

Luxe villa's en afscheiding architectuur, die kan worden gezien op vele historische gebouwen langs de promenade, maken Opatija Riviera een unieke plek. Culturele en historische betekenis benadrukt de extreem rijke geschiedenis van Opatija Riviera en de lokale bevolking. Verder is er langs de boulevard het park van Angiolina waar meer dan 120 verschillende planten van over de hele wereld te vinden zijn.

De Učka-berg, het huis van een van de mooiste natuurparken in Kroatië, Učka-natuurpark, staat boven de Opatija Riviera. De hoogste top van Učka is Vojak, een 1.401 meter hoge bergtop. Op Vojak is er een stenen uitzichtpunt van 5 meter hoog van waaruit een van de mooiste uitzichten over de hele Adriatische Zee is. Bij mooi weer kunt u bijna heel Istrië, Kvarner Baai, Kvarner eilanden - Cres, Krk en Lošinj, Velebit, Ćićarija, Gorski Kotar en zelfs de Alpen en Italië zien. Afgezien van aantrekkelijke uitzichten, is Učka een ideale bestemming voor bezoekers die op zoek zijn naar activiteiten en recreatie. Er zijn veel verschillende opties voor actieve vakanties, zoals mountainbiken, wandelen, sportklimmen, wandelen, speleologie, vogels kijken en voor dapper en zweefvliegen.

Opatija Riviera staat bekend om zijn uitstekende restaurant- en baraanbod en heeft de langste traditie in het toerisme in heel Kroatië. Naast bars en restaurants is een van de belangrijkste redenen om deze toeristenparel te bezoeken, aantrekkelijke stranden die zich uitstrekken over de hele Riviera - van Volosko in het noorden tot Mošćenička Draga in het zuiden van de Riviera. Alle stranden zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en ze bieden alle faciliteiten die nodig zijn voor een perfecte vakantie - restaurants, bars, sportspeelplaatsen, ligstoelen en parasols te huur. De aantrekkelijkste en mooiste stranden van Opatija Riviera zijn kiezelstrand Črnikovica in Volosko, het centrale stadsstrand van Slatina in het centrum van Opatija en het kleinere strand van Angiolina, Škrabići-strand, Tomaševac-strand, zandstrand Lido en Lipovica-strand. Verder bevat deze lijst strand Ičići in de stad Ičići, strand Ika in de stad Ika, en het centrale strand Kvarner (strand Gradsko) dat zich in Lovran bevindt. Deze lijst zou niet compleet zijn als het Peharovo-strand niet zou omvatten, dat zich ook in Lovran bevindt, kiezelstrand van Medveja en het langste strand van de Opatija Riviera - Mošćenička Draga-strand dat 7 kleinere kiezelstranden met elkaar verbindt. Volgens velen is het aantrekkelijkste strand in Mošćenička Draga het strand van Sipar en het strand van St. Ivan.

Opatija Riviera heeft een lange traditie in het aantrekken van gasten gedurende het hele jaar. Of u nu op zoek bent naar een pauze in wellness- en spacentra of u houdt van lange wandelingen omgeven door prachtige natuur, of u houdt van wandelen in een van de mooiste natuurparken in Kroatië, een bezoek aan Opatija Riviera is de juiste keuze voor u. Accommodatie op de Rivièra van Opatija is te vinden in een appartement met uitzicht op de Kvarner-baai, vakantiehuis of in de kamer. Neem rechtstreeks contact op met de eigenaren en boek nu betaalbare accommodatie in een kamer, vakantiehuis of appartement. Voorkom het betalen van extra kosten en geniet van de magie van Opatija Riviera!

Opatija - Opatija Riviera, Kroatië

Opatija

Opatija - Opatija Riviera, Kroatië

Opatija

Opatija - Opatija Riviera, Kroatië

Opatija - Lungomare

Opatija - Opatija Riviera, Kroatië

Opatija

Opatija - Opatija Riviera, Kroatië

Opatija

Lovran - Opatija Riviera, Kroatië

Lovran

Lovran - Opatija Riviera, Kroatië

Lovran

Ičići - Opatija Riviera, Kroatië

Ičići

Ičići - Opatija Riviera, Kroatië

Ičići

Ičići - Opatija Riviera, Kroatië

Ičići

Mošćenička Draga - Opatija Riviera, Kroatië

Mošćenička Draga

Mošćenička Draga - Opatija Riviera, Kroatië

Mošćenička Draga

Kastav - Opatija Riviera, Kroatië

Kastav

Opatija Riviera - Natuurlijke, culturele en toeristische attracties

De mooiste stranden van Opatija Riviera

Het strand van Črnikovica is een nieuw ingericht strand bij de ingang van een klein toeristisch stadje Volosko, 2 kilometer ten noorden van Opatija. Net als de meeste stranden van Opatija Riviera is het strand Črnikovica gedeeltelijk betimmerd en deels kiezelig. Het strand biedt zijn bezoekers alle faciliteiten die nodig zijn voor een ideale vakantie.

Het centrum van Opatija Riviera is Opatija, en het centrale strand van Opatija is het stadsstrand Slatina. Slatina-strand is deels zanderig en deels betonnen en heeft tal van faciliteiten van restaurants, bars, ligstoelen, parasols, douches en sportspeelplaatsen. Slatina strand met zijn rijke aanbod, het is ideaal voor gezinnen met kinderen en is geschikt voor personen met een handicap. Het strand is een trotse houder van het symbool "Blauwe vlag" van georganiseerd, uitgerust en schoon strand.

Afgezien van het centrale strand van Slatina, heeft de stad Opatija meer mooie stranden die een bezoek waard zijn. Het strand van Angiolina is een aantrekkelijk betonnen strand gelegen tussen de historische gebouwen van Opatija - Villa Angiolina en hotel Kvarner. Dankzij het specifieke retro uiterlijk, laat het strand van Angiolina veel gasten sprakeloos. In de nabije omgeving van hotel Miramar ligt Škrabići-strand - een goed onderhouden beton- en kiezelstrand, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Sinds Škrabići strand is omgeven door groen dat natuurlijke schaduw biedt. In de buurt van het hotel Ambasador ligt het strand van Tomaševac, een gedeeltelijk betonnen en deels zanderig strand. Het strand van Tomaševac biedt bezoekers verschillende sportspeelplaatsen, bars, restaurants, evenals parasols en ligbedden te huur. In de buurt van Angiolina park ligt een van de meest exclusieve stranden aan de Opatija Riviera - zandstrand Lido. Vanwege zijn buitengewone aanbod, het zandstrand van Lido is een ideale plek voor een perfecte vakantie. Kiezelstrand Lipovica is een ideaal strand voor gezinnen met kinderen. Afgezien van ligbedden en parasols te huur, op het strand Lipovica is er een restaurant, bar en douches en toiletten.

Een van de mooiste stranden van de hele Riviera van Opatija is het strand Ičići, dat zich in Ičići bevindt. Strand Ičići is de houder van de "Blauwe Vlag", een bevestiging dat dit strand alles biedt wat nodig is voor een perfecte vakantie inclusief de kwaliteit van het zeewater. Strand Ičići is een ideale bestemming als u op zoek bent naar een actieve vakantie omdat het speeltuinen heeft voor voetbal, beachvolleybal en waterpolo. Huur een zonnebank en een parasol en breng je vakantie door aan de Opatija Riviera.

Een ander mooi en goed onderhouden strand dat bezoekers alles biedt wat nodig is voor een ideale vakantie is strand Ika, gelegen in het centrum van Ika. Het strand is gedeeltelijk betonnen en deels kiezel en is daarom ideaal voor kinderen. Strand Ika, naast douches, ligbedden en parasols, heeft ook een goed restaurant en baraanbod, en er is een kleine winkel in de buurt.

Het centrale strand in een toeristisch stadje Lovran is het strand Kvarner of het strand Gradska. Aangezien het een centraal stadsstrand is, is het strand Kvarner deels zandig en deels betonnen en biedt het bezoekers sportfaciliteiten, restaurants, bars en parasols en ligbedden.

Naast het strand Kvarner, heeft Lovran nog een zeer aantrekkelijk kiezelstrand gelegen in het noordwesten van Lovran - strand Peharovo. Strand Peharovo wordt omgeven door bomen, daarom is het ideaal voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar natuurlijke schaduw. Strand heeft ook een zeer rijk aanbod van bars, restaurants en sportieve activiteiten.

Strand Medveja ligt niet ver van Opatija (8 km) en Lovran (2 km). Vanwege het extreem rijke aanbod dat naast bars en restaurants ook een waterpark en diverse sportieve activiteiten omvat, is dit prachtige kiezelstrand ideaal voor gezinnen met kinderen. Als u uw vakantie op Opatija Riviera doorbrengt, mag u de kans niet missen om het aantrekkelijke strand Medveja te bezoeken.

Het langste strand dat zich ongeveer 16 kilometer uitstrekt van de baai van Cesar tot de baai van Stepče is het Mošćenička Draga-strand, dat uit zeven verbonden kiezelstranden bestaat. De mooiste stranden van dit deel van Riviera zijn het strand Sipar en het verborgen kiezelstrand van Sv. Ivan. Het Mošćenička Draga-strand wordt door velen beschouwd als een van de meest aantrekkelijke stranden van de noordelijke Adriatische Zee. Langs het hele strand zijn talloze restaurants en bars te vinden, ideaal voor een vakantie.

Het Učka-gebergte ligt aan het noordelijke deel van de Adriatische Zee en strekt zich uit langs de kust aan de Opatija Riviera. Een van de mooiste natuurparken in Kroatië, Učka Nature Park omvat de berg Učka en een deel van de berg Ćićarija en strekt zich uit over 160 km2. Het hoogste punt van het natuurpark Učka is Vojak, dat is 1.401 meter hoog (volgens sommige bronnen 1.396 meter hoog) en Veli Planik, dat 1272 meter hoog is. Op de hoogste top, Vojak, is er een 5 meter hoge stenen toren, die werd gebouwd in 1911 en die misschien wel de mooiste uitzichten biedt over Istrië en Kvarner. Tijdens het mooie weer vanuit het uitkijkpunt is het mogelijk om Istrië, de Kvarner Baai en de Kvarner eilanden te zien, inclusief het eiland Cres, het eiland Krk en het eiland Lošinj, Gorski Kotar, Ćićarija, Velebit en het aangrenzende Italië en de Alpen.

Učka is uitgeroepen tot natuurpark in 1999 vanwege de specifieke en dichte bosvegetatie die wordt beïnvloed door de nabijheid van de zee en de zeelucht en het specifieke microklimaat. Naast de rijke flora zijn een aantal endemische en bedreigde diersoorten te zien in het Učka-natuurpark, zoals de vale gier en de meeuwenarend. In het natuurpark zijn er twee educatieve routes; educatieve route "Plas" en educatieve route "Vela Draga", mythologisch en historisch parcours "Trebišća-Perun", aantrekkelijke boulevard "Slap" leidend naar waterval en kunstroute "Stražica-Sapaćica".

Of u nu een amateur of een professionele atleet bent, Učka gebergte biedt haar bezoekers talloze mogelijkheden voor recreatie en actieve vakantie - wandelen op wandelpaden, mountainbiken op fietsroutes, gratis klimmen, wandelen, speleologie, vogels kijken en adrenalinesporten zoals zweefvliegen en paragliden. Voor kinderen bereiden medewerkers van het natuurpark verschillende programma's en workshops voor om het park interessanter te maken.

De natuurlijke schoonheid en ongerepte natuur van het natuurpark Učka en het indrukwekkende 360 ° -uitzicht op Istrië, Kvarner en Učka zijn iets dat u nooit zult vergeten.

Wanneer iemand Opatija noemt, is het eerste dat in je opkomt de aantrekkelijke boulevard Lungomare die 12 kilometer over de hele Rivièra van Opatija strekt, van Volosko tot Lovran. De aanleg van de promenade begon in 1885 toen Opatija zijn eerste hotels Grand Hotel Kvarner en Hotel Imperial opende. Al meer dan honderd jaar is Lungomare een perfecte plek voor het rusten van lichaam en ziel van de lokale bevolking en hun bezoekers. De promenade loopt langs de prachtige kleurrijke parken, villa's en historische gebouwen, die de perfecte voorbeelden zijn van de architectuur van de Secession. Lungomare kijkt uit over de hele baai van Kvarner en de Kvarner-eilanden. Op Lungomare promenade, is er een van de meest herkenbare symbolen van Opatija en de hele Riviera - een standbeeld gebouwd in 1956 het meisje met een galjoen ("Djevojka galebom").

Angiolina Park is zeker een van de mooiste parken van de hele Rivièra van Opatija, waar je meer dan 120 plantensoorten kunt vinden. Het magische Angiolina-park, dat er altijd perfect uitziet, is de thuisbasis van een van de symbolen van Opatija - een bloem van camelia. Loop over de paden van Angiolina Park en maak een foto van de charmante Villa Angiolina en het Muzikale Paviljoen.

In het centrum van Opatija is er nog een aantrekkelijk park - St. Jacob's Park. Het kleurrijke park van St. Jacob is een ideale plek om lichaam en geest te ontspannen met neo-barokke fontein, kleurrijke bloemen, talrijke banken en het kunstpaviljoen "Juraj Šporer".

Het meer dan 100 jaar oude Margarita Park ligt iets verder weg van de zee en biedt haar bezoekers een meer intieme sfeer in vergelijking met andere parken in Opatija. Margarita Park is rijk aan verschillende soorten planten, zoals eiken.

Terwijl Lungomare promenade zich langs de kustlijn uitstrekt, strekt het pad van Carmen Sylve zich uit in het achterland van Opatija. Elke bezoeker zal onder de indruk zijn van de frisse lucht, de geur van de bossen en de ongerepte natuur die je omringt. Het wandelpad van Carmen Sylve leidt naar het kleine fort dat op de rots van koningin Elizabeth werd gebouwd.

Het grootste voordeel van Opatija Riviera is bijna een ideale locatie die tal van mogelijkheden biedt voor uitstapjes naar het nabijgelegen Istrië, Kvarner en Gorski Kotar. Vanwege de nabijheid van het hotel, is het mogelijk om excursies te organiseren naar enkele van de mooiste nationale parken zoals Risnjak, Brijuni of de Plitvicemeren, het centrum van Istrië en charmante Istrische steden, evenals de eilanden Cres, Rab en Krk.

Kvarnerbaai is ideaal voor zeilliefhebbers, omdat Opatija en Ičići nautische jachthavens hebben en de Opatija Riviera zich in de buurt van de eilanden Cres, Krk en Lošinj bevindt. Naast zeilen, raden we ten zeerste aan de onderwaterwereld te verkennen door te duiken. Wrakken van oude gezonken schepen, onderwatergrotten en de rijkdom van onderwaterflora en -fauna zijn slechts enkele van de redenen waarom u de onontdekte diepten van de Noord-Adriatische Zee kunt bereiken.

Opatija trekt het hele jaar door toeristen aan omdat het een zeer rijk restaurant en baraanbod heeft, evenals andere toeristische aanbiedingen die gasten aantrekken, ongeacht het deel van een jaar. De advent in Opatija wordt al jarenlang beschouwd als een van de mooiste advents in Kroatië, die elk jaar meer en meer bezoekers trekt. Versierde pleinen en straten, schaatsen onder sterren en muziekconcerten zijn slechts enkele van de redenen waarom Advent in Opatija de garantie is voor de best mogelijke introductie tot de kerstperiode.

Mogelijkheden voor een vakantie op Opatija Riviera zijn echt geweldig. Afgezien van wandelen door de magische parken en goed onderhouden promenades langs de hele Riviera, moet je ook de beroemde wellness- en spacentra uitproberen.

Opatija Riviera - Klimaat en weersvoorspelling

Weervoorspelling

Aangezien het zich in Kvarner bevindt, heeft Opatija Riviera een typisch mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door zonnige, droge en hete zomers en milde en regenachtige winters. Wat Opatija Riviera populair maakt gedurende een jaar, is een zeer aangenaam klimaat dat tijdens de zomermaanden ideaal is om te zwemmen, terwijl het tijdens milde winters ideaal is voor lange wandelingen in de frisse lucht. Dit alles maakt Opatija een ideale bestemming voor de ontwikkeling van gezondheidstoerisme. Het aangename klimaat is onder invloed van de Middellandse Zee en het bos van Učka.

De gemiddelde dagelijkse luchttemperatuur in de zomer is ongeveer 22° C, terwijl tijdens de winter de temperatuur daalt tot een gemiddelde luchttemperatuur van 7° C. Opatija Riviera heeft gemiddeld 2100 zonnige uren per jaar. Bijna de ideale temperatuur tijdens de zomermaanden is bijzonder geschikt voor de ontwikkeling van het toerisme dat zich al meer dan 120 jaar in deze gebieden ontwikkelt.

Opatija Riviera heeft een schone en hoogwaardige zee en in 1899 werd Opatija uitgeroepen tot een luchtkuuroord. De gemiddelde zeetemperatuur stijgt in de zomer tot 26° C, terwijl de gemiddelde wintertemperatuur tot 9° C daalt.