Appartementen en privé-accommodatie Bale

Het pittoreske middeleeuwse stadje Bale is een kleine stad en het centrum van de gemeente aan de westkust van Istrië tussen de steden Rovinj en Pula. Het ligt op 13 km van Rovinj en op 20 km van Pula. Het ligt op de top van een 140 meter hoge heuvel en het is slechts 5 kilometer van de zee. Bale is bewoond sinds de bronstijd en het eerste historische record stamt uit de 10e eeuw, toen het wordt genoemd als een verdedigingsfort van Castrum Vallis....

Aanbevolen appartementen en privé accommodaties in Bale

Sorteer op:

Last minute aanbod

Vakantiehuis Residence Tomani

Bale

Van zee 15 km
Capaciteit 16 personen

vanaf 224 €

Vakantiehuis La Villetta

Bale

Van zee 6 km
Capaciteit 4 personen

vanaf 190 €

Vakantiehuis Residence Tomani ( Bale)

Residence Tomani biedt accommodatie in een prachtig stenen huis met een XXL-zwembad van 58m2 (gebruik in de zomer). Ideaal voor een vakantie in de natuur ver weg van de drukte van de stad, en op korte afstand van Rovinj en het strand aan de helderblauwe Adriatische Zee. De faciliteit is een uitstekende keuze voor gezinnen en groepen tot maximaal 16 personen (11 basis + 5 extra bedden). De tuin van 1.400 m2 biedt een ideale plek voor ontspanning, zonnebaden, uitrusten in de schaduw en buitenplezier. Er is voldoende ruimte om meerdere voertuigen te parkeren. Het huis heeft 6 slaapkamers, 4 badkamers + 1 toilet, 3 keukens met woonruimte, 4 terrassen, waarvan er 1 alle gasten tegelijk kan ontvangen in de schaduw van de wijngaarden, een barbecueplek en een broodoven. Huisdieren zijn welkom (tegen betaling).

Categorisatie Categorisatie - Vakantiehuis Residence Tomani

Van zee 15 km
Capaciteit 16 personen

Prijs vanaf 224 €

Vakantiehuis La Villetta ( Bale)

Een heerlijk vakantiehuis in het sprookjesachtige stadje Bale. Het huis heeft een omheinde tuin, een zwembad met zout water, een kinderspeeltuin, een zomerkeuken met open haard en een gasbarbecue, parkeerplaats,... Het huis is volledig uitgerust, alle kamers zijn voorzien van airconditioning, 2 slaapkamers en 2 badkamers. In een rustige buurt, maar op slechts 300 m van het stadscentrum (winkel, restaurant, bar, bakker, postkantoor, dokter, apotheek, pinautomaat,...).

Categorisatie Categorisatie - Vakantiehuis La Villetta

Van zee 6 km
Capaciteit 4 personen

Prijs vanaf 190 €

Toeristengids - Bale

Bale  - Wapen Het pittoreske middeleeuwse stadje Bale is een kleine stad en het centrum van de gemeente aan de westkust van Istrië tussen de steden Rovinj en Pula. Het ligt op 13 km van Rovinj en op 20 km van Pula. Het ligt op de top van een 140 meter hoge heuvel en het is slechts 5 kilometer van de zee. Bale is bewoond sinds de bronstijd en het eerste historische record stamt uit de 10e eeuw, toen het wordt genoemd als een verdedigingsfort van Castrum Vallis. In de 15e eeuw werd het gotisch-renaissancistische kasteel van de adellijke families Sardo en Bembo gebouwd, en de huidige stad Bale ontwikkelde zich eromheen, met smalle stenen straatjes en stenen huizen, en uitzonderlijk goed bewaard gebleven traditionele Istrische architectuur en sfeer . Het Soardo Bembo-paleis is tot op de dag van vandaag het grootste gebouw in Bale. Tegenwoordig is Bale de thuisbasis van ongeveer 1.000 inwoners die zich voornamelijk bezighouden met toerisme en dienstverlenende activiteiten. Tijdens de zomer is de plaats rijk aan tal van culturele en amusementsevenementen, zoals de Castrum Vallis-tentoonstelling, het Last Minute Open Jazz Festival, het volksfeest "Baljanska noć" en vele andere. Een bezoek aan de plaats is alsof je teruggaat in de tijd en de tijd lijkt stil te staan. Ideaal voor al die bezoekers die een stillere en langzamere manier van leven willen ervaren zoals vroeger. Welkom in Bale en Istrië!

Bale Weervoorspelling