Nationale parken in Kroatië

Kroatië heeft 8 prachtige nationale parken, waarvan er één door UNESCO wordt beschermd. Vind uw ideale accommodatie via onze catalogus, bezoek het nabijgelegen nationale park en ervaar alle schoonheid en charme die u wordt geboden door de natuurlijke schoonheden van Kroatië

Nationaal Park Brijuni

Nationaal Park Brijuni Kroatië

Langs de westkust van Istrië zijn verschillende eilandengroepen waaronder de meest interessante, de grootste en meest ontwikkelde Brijuni eilandgroep van 14 eilanden en eilandjes van 7,4 km2. Groot eiland als het grootste eiland Brijuni-archipel, dat is gekweekt in een harmonieus landschap van weilanden en parken, bevat extreem waardevolle overblijfselen van het architectonisch erfgoed en het is belangrijk om op te merken dat de zee bijna 80% van het beschermde nationale parkgebied is Zijn bijna alle elementen van het mariene ecosysteem van de Adriatische Zee.

Nationaal park Kornati

Nationaal park Kornati Kroatië

Nationaal Park Kornati heeft een oppervlakte van 220 km2 en omvat 89 eilanden, eilandjes en riffen met ongeveer 238 km kustlijn. Ondanks dit relatief grote aantal eilanden maakt het continentale deel van het park minder dan 25% van het totale gebied, terwijl de rest een mariene ecosysteem is. Zwem in kristalheldere en warme zee van de Kornati. Dit is een ervaring die je je hele leven zal onthouden.

Nationaal park Krka

Nationaal park Krka Kroatië

Virgin pure Karst rivier met 7 magische watervallen stamt uit Knin, in twee derde van zijn lengte loopt de canyons. Het is extreem rijk aan endemische flora en fauna, met 222 vogelsoorten. Het meer Visovac tussen Roski Slap en Skradinski klap (13 km) is het eiland Visovac met het Franciscan klooster in idyllische tuinen met een lange culturele geschiedenis. Rustige meren en rivieren zijn ideaal voor kano's en kajaks. Het nationale park mag zwemmen, dus breng je badpakken en verfriss jezelf in de kristalheldere rivier Krka!

Nationaal park Mljet

Nationaal park Mljet Kroatië

Dit is door veel mooiste en pittoreske eilandjes van de Adriatische Zee, een van de meest aantrekkelijke en culturele historische meest interessante parels van de Middellandse Zee, die jaarlijks door vele toeristen worden bezocht. Het omvat bijna 5400ha, waaronder de kust 500m van de kust, eilandjes en rotsen. De overstroomde baaien, de Malo en Veliko Jezero, zijn de meest prominente locaties van dit gebied en een belangrijk geologisch en oceanografisch fenomeen. Een aangenaam verblijf is ideaal om te zwemmen, zonnebaden en wandelpaden rond het meer.

Nationaal park Paklenica

Nationaal park Paklenica Kroatië

Het Paklenica National Park beslaat een gebied van de kusthelling van zuidelijke Velebit, het gebied van de hoogste bergtoppen (Vaganski Vrh, Babin Vrh, Sveto Brdo). Het omvat een gebied van strakke stromen van Velika en Mala Paklenica, en hun onderscheidende canyons verticaal gesneden in de zuidelijke hellingen van Velebit. Paklenica National Park is het belangrijkste Kroatische klimcentrum, bekend buiten de Kroatische grenzen. Een bijzonder hoogtepunt van dit klimgebied is de nabijheid van de kust, en de Paklenica Riviera is een ideale plek om klimmen en watersporten te combineren.

Nationaal park Plitvice meren

Nationaal park Plitvice meren Kroatië

De populairste onder de acht nationale parken in Kroatië is het nationale park Plitvice Lakes. Plitvice Lakes is het enige nationale park in Kroatië dat in 1979 in de lijst van werelderfenis (UNESCO) werd opgenomen en was een van de eerste in de wereld. Er zijn 16 kristalheldere meren verbonden met tal van watervallen die een natuurwonder maken. Plitvice stroomwater komt af van de rotsen, die een 78 m hoge waterval vormt van de Grote watervallen, de hoogste waterval in Kroatië, samen met water uit meren vormt de rivier Korana.

Nationaal park Risnjak

Nationaal park Risnjak Kroatië

De westelijke bergketen die verband houdt met de Dinarische Alpen en beschikt over een Grote Risnjak (1528 m) en Snjeznik (1506 m) en is overvloedig met karstfenomen zoals fouten, chasms, grotten en kuilen. Grote gebieden zijn bedekt met oude naaldbossen, bergweiden, subalpine en alpiene flora met veel endemische soorten. Als u meer wilt weten over de fauna van het park, komen vooral de grote dieren, luisteren en samenvallen met de natuur.

Nationaal park Noord Velebit

Nationaal park Noord Velebit Kroatië

Van Vratnik (698 m) op de weg Otočac-Senj naar Veliki Alan (1379 m), omringd door zee met de naakte rotsen van Velebit Kanaal, met het interieur van de beboste bergen, Nationaal Park Noord Velebit, het grootste deel van de Velebit Berg. Het gebied werd uitgeroepen tot een nationaal park door de diversiteit van karst fenomeen, de biodiversiteit van het wild en een uitstekende natuurlijke schoonheid op een relatief klein gebied.