Activiteiten en attracties in Kroatië

Wij nodigen u uit om alle activiteiten en attracties te proberen en een onvergetelijke actieve vakantie in alle delen van Kroatië te ervaren, van de kristalheldere Adriatische Zee, over de bergen, naar de groene vlaktes van Slavonië en continentaal Kroatië!

Fietsen

Fietsen in Kroatië

Van de macadam-veldpaden, ideaal voor mountainbiken en verharde wegen voor eenvoudig fietsen met de fiets voor gezinnen, er is zoveel diversiteit in Kroatië, dat iedereen de ideale fietsroute voor zichzelf kan vinden. Als u uw fiets niet kunt meenemen, kunt u deze altijd huren en een onvergetelijk avontuur beginnen in de bergen, eilanden en de Kroatische kust.

Zeil- en nautisch toerisme

Zeil- en nautisch toerisme in Kroatië

66 eilanden, 652 kleine eilanden, 389 kliffen en 78 riffen zijn meer dan duizend redenen voor de zeilende droom in Kroatië. Idealiter verdeeld langs de hele Adriatische kust, zijn de eilanden niet meer dan 10 zeemijl in afstanden van het vasteland en van elkaar. Met ongeveer 1500 baaien en havens op de eilanden en het vasteland, is de Kroatische Adriatische Zee evenzo ideaal voor zeil- of rondvaartboten. 56 moderne jachthavens met 16.000 ligplaatsen en 5.500 droge ligplaatsen zijn het hele jaar beschikbaar. In de meeste van deze jachthavens kunt u een zeilboot huren of professionele cursussen zeilen volgen.

Duiken

Duiken in Kroatië

De ontwikkelde onderwaterwereld van de Adriatische zee ligt ongeveer 50 meter diep in het noorden van de Adriatische Zee en reikt tot ongeveer 250 m diepte in de buurt van Palagruža, en niet ver van Jabuka bereikt hij een diepte van ongeveer 1300 m. Ervaren duikers kunnen georganiseerde tochten maken op zoek naar attracties zoals aantrekkelijke endemische flora en fauna van de Adriatische zee of gezonken Romeinse galeien en oorlogsschepen. Beginners krijgen de mogelijkheid om verschillende professionele cursussen en duiken te volgen.

Raften

Raften in Kroatië

Als u op zoek bent naar kwaliteitsvlotten in Kroatië, onthoud dan de namen van rivieren: Kupa, Dobra, Mrežnica, Korana, Una, Zrmanja en Cetina. Tal van georganiseerde rafttochten in Kroatië bevatten een gids en alle benodigde uitrusting voor elk bemanningslid. Naar moeilijkheidsgraad hebben Kroatische rivieren over het algemeen een derde graad, en slechts uitzonderlijk in sommige delen rivieren, hebben Dobra en Una een vierde graad die een grote mate van technische gereedheid en geschiktheid impliceert. Raften kan ook leuk en ontspannend zijn voor het hele gezin, bijvoorbeeld op de rivier de Cetina in Dalmatië, in de buurt van Omiš.

Kanovaren

Kanovaren in Kroatië

Wist je dat kanoën de oude traditie in Kroatië is? Traditionele Kroatische kano's zogenaamde trupice worden nog steeds gebruikt voor vissen en transport in de delta van de rivier de Neretva. Geschikt voor familie- en groepsexcursies, kanotochten met lokale gidsen nemen u mee op een schilderachtige rit dichtbij vele kastelen en forten zoals Trakošćan, Ozalj en Dubovac, of Radman's molens aan de rivier de Cetina of de oude Krka-molens. Een speciaal landschap wacht op u op een eiland Visovac met een klooster dat is gelegen in het midden van een meer gevormd door de rivier de Krka.

Kajakken

Kajakken in Kroatië

Spannende rivieren met kajakavonturen of rustiger kajakken op zee met kajaktochten, de Kroatische wateren hebben een groot potentieel. Bijna elke rivier biedt verschillende graden van ernst. Van rivieren Dobra, Mrežnica, Una, Kupa, Korana in het noorden tot de rivieren Zrmanja, Krka en Cetina in het zuiden, met een kajak ontdek je prachtige natuurtaferelen. Je kunt georganiseerde tochten maken waarbij je alle uitrusting krijgt of alleen en langs de prachtige rivieroevers en over vele watervallen kunt genieten in de ongerepte natuur vol met dieren in het wild. Zeekajakken is ook erg populair en wordt aangeboden langs de hele kust, vooral op toeristische plaatsen zoals Dubrovnik, waar u bijvoorbeeld de stadsmuren van Dubrovnik vanaf de zee kunt zien. Je kunt ook talloze onbewoonde kleine eilanden bezoeken en genieten van de kristalheldere Adriatische zee.

Paardrijden

Paardrijden in Kroatië

De beroemdste maneges in Kroatië bevinden zich in Slavonië, Istrië en Dalmatië. Van kleine familieboerderijen tot de moderne maneges met scholen en de steeds populairder wordende therapeutische paardrijden, tot de bekendste traditionele hippische wedstrijd - de beroemde Sinj Alka, Kroatië biedt een breed scala aan aanbiedingen voor paardrijden. In Djakovo in Slavonië zijn nog steeds beroemde Lipizzaner paarden te vinden die hier sinds de 13e eeuw worden gekweekt. Je kunt vele natuurlijke wonderen van Kroatië verkennen, zoals de Velebit-berg te paard, wat een unieke ervaring is wanneer je je volledig met de natuur verbindt.

Vliegen

Vliegen in Kroatië

Verzameld in privéclubs en vliegscholen, bieden Kroatische flyers en Paragliders georganiseerde tours en internationale wedstrijden. Je vliegt met een ballon over de Medvednica-berg bij Zagreb naar het Kroatische Zagorje, Samobor of Žumberak en helemaal naar Slavonië. Geschikt voor zweefvliegtuigen zijn talrijke bergtoppen zoals Učka en Ćićarija in Istrië, Gorski Kotar, op de bergen Velebit en het achterland van Mosor en Dalmatië en ook in het zuiden van Dalmatië zoals Biokovo en Rilić bergen en toppen van het eiland Krk, Brač en Hvar. Paragliding biedt een onvergetelijke vliegervaring en een van de beste voorbeelden is op de berg Biokovo, waar je begint met vliegen op een hoogte van 1500 meter en eindigt op een van de stranden van Makarska Riviera.

Speleologie

Speleologie in Kroatië

Als een echte Karst-regio is Kroatië vol met grotten. Het beroemdste en meest magische is de Blauwe Grot op het eiland Biševo en de Drakengrot op het eiland Brač. Grotten van Papuk, Kordun-regio, Lika, Dalmatië en Dalmatische Zagora staan open voor bezoekers om te genieten van verschillende vormen van stalactieten en stalagmieten. De meest aantrekkelijke grotten bevinden zich in Istrië, Gorski Kotar en Medvednica, en voor de echte liefhebbers van de ondergrondse raden we de Veternica-grot aan in de buurt van Zagreb, de grotten van Cerovačke bij Gračac en de put van Luke op Velebit.

Bergbeklimmen

Bergbeklimmen in Kroatië

Kroatië is een land met talloze wandelroutes. Beginners kunnen al beginnen in de buurt van Zagreb, Ogulin, Rovinj, Pazin, Split en Omiš. Interessante wandelpaden en bergen wachten ook op de eilanden zoals Mljet, Hvar, Brač en Vis. Toegewijde wandelaars kunnen kiezen uit 400 georganiseerde wandelpaden waarvan sommige de meest veeleisende van Europa zijn. Topbestemmingen wachten in de bergen Paklenica, Velebit, Ućka, Dinara, Mosor en Biokovo, waaronder de 350 m hoge klif Anića Kuk, de grootste alpinistenattractie van Kroatië. Een van de beroemdste wandelroutes in Kroatië is zeker de route Premužić, die 60 kilometer lang is en door de meest interessante delen van de berg Velebit gaat met een spectaculair uitzicht op de Kvarner en de Adriatische zee.

Sportvissen

Sportvissen in Kroatië

Wist je dat de eerste harpoen voor onderwatervissen aan het begin van de 20e eeuw naar Kroatië kwam en dat het eerste wereldkampioenschap in onderwatervissen al lang geleden werd gehouden in Mali Lošinj in 1957? Of u nu houdt van vissen op de rivier, de zee of onder water, Kroatië zal zeker al uw dromen over vissen vervullen. Van verschillende mariene soorten zoals zeebaars, dentex, zeebrasem, tonijn en zoetwatermonsters zoals forel of meerval, Kroatië is een ongeëvenaarde topbestemming voor sportvissers.

Golf

Golf in Kroatië

De groeitrend is elk jaar hoger en steeds meer mensen kiezen deze sport als de ideale vorm van recreatie en ontspanning in de natuur. Hoewel er momenteel in Kroatië geen veld is met 18 holes behalve in Nationaal Park Brijuni, en een paar privégolfterreinen met 9-holesvelden. Vanwege het ideale landschap en het milde klimaat, is Kroatië van plan een belangrijke golfbestemming in Europa te worden.

Skiën

Skiën in Kroatië

Direct in het achterland van Rijeka ligt skicentrum Platak en een beetje verder het Kroatische Olympische centrum Bjelolasica op 620 m hoogte. In de omgeving van de hoofdstad Zagreb kunt u skiën op de hellingen van Medvednica op de nieuw ingerichte paden van de hoogste top Sljeme. Hier houdt sinds 2005 een belangrijke internationale wedstrijd: Snow Queen, die is vernoemd naar onze wereld ski-koningin Janica Kostelić.