Basisinformatie over Kroatië

Waarom een bezoek aan Kroatië en boek een appartement, kamer of vakantiehuis rechtstreeks bij de eigenaren via accommodatie-kroatie.nl?

Over Kroatië

De Republiek Kroatië wordt beschouwd als een van de mooiste landen ter wereld die zijn geografische positie verdient. Kroatië beslaat het grootste deel van de oostkust van de Adriatische zee, dat als onderdeel van de Middellandse Zee het diepst in de Europese bodem doordringt. De kustlijn van Kroatië en talrijke eilanden genieten van het grootste deel van de Adriatische kust. Het smalle Dinara-gebergte scheidt de Mediterrane regio van het land van het continentaal deel van Midden-Europa, dat zich uitstrekt van de oostelijke randen van de Alpen in het noordwesten tot de oevers van de Donau in het oosten, en het zuidelijke deel van het vruchtbare Pannonische laagland omgeeft.

Adriatische Zee

Intensief blauwe Adriatische Zee is 783 km lang, waarvan de totale kustlijn inclusief de eilanden 7868 km lang is, en waarvan het Kroatische deel maar liefst 74% bedraagt, of 5,835 km, is de ware belichaming van de beste kwaliteit van de Middellandse Zee. Als u nauwkeurige cijfers wilt: transparantie en helderheid op volle zee tot 56 m, en langs de kust tot 5 m diepte. De zeediepte in het noorden langs de kustlijn van Istra is tot 50 m diep, terwijl op het eiland Palagruža tot 250 m diep en vlakbij het verste eiland van Jabuka tot 1300 diep gaat. De gemiddelde temperatuur van het zeewater in de zomer varieert tussen 22-27° C en de laagste wintertemperatuur rond de 7° C, en in het voorjaar aangenaam 18° C.

Klimaat

Kroatië heeft drie klimaatzones. Het binnenland is gematigd warm en regenachtig, terwijl de hoogste toppen van Kroatië een bergklimaat hebben met sneeuwval. De gebieden langs de Adriatische kust hebben een aangenaam mild mediterraan klimaat met een groot aantal zonnige dagen, de zomers zijn heet en droog en de winters zijn mild en nat. Gemiddelde temperaturen in het continentale binnenland zijn januari -2 tot 0° C, met enigszins lagere temperaturen op de hoogste hoogten; Augustus ongeveer 20° C, met ongeveer 12° C op de hoogste hoogten. De gemiddelde temperaturen in de Littoral (Adriatische kust) zijn van januari -5 tot 9° C, van augustus -22 tot 25° C. De zeetemperatuur in de winter is 12° C en ongeveer 25° C in de zomer.

Cultuur en geschiedenis

Als je geïnteresseerd bent in de tijd van de oudheid, moet je beginnen bij het Romeinse amfitheater in Pula, via Zadar en zijn forum - het grootste opgegraven forum aan de oostelijke kust van de Adriatische Zee - en dan naar het prachtige paleis van keizer Diocletianus in Split. Loop door de tijd, van de pre-romaanse kerk van St. Domnius in Zadar, daterend uit de 9e eeuw tot de wereld van de romaanse kunst die de magische monumentenstad Trogir is, of de eilanden Krk en Rab. Volg de gotische periode in Zagreb, Pazin, of, bijvoorbeeld, de stad Ston op het schiereiland Pelješac. Ontdek de renaissance in Osor op het eiland Cres, de kathedraal van Šibenik, de eilanden Hvar en Korčula en ten slotte de enige echte Dubrovnik. De steden Varaždin, Bjelovar en Vukovar gloeien van de pracht van de barok, terwijl het erfgoed van de 19e eeuw op zijn best is in Rijeka, Osijek en, natuurlijk, in het centrum van Zagreb.

Valuta

De officiële munteenheid in Kroatië is de kuna (1 kuna = 100 lipa). Vreemde valuta kan worden ingewisseld bij banken, wisselkantoren, postkantoren en in de meeste toeristeninformatiebureaus, hotels en campings. Creditcards (Mastercard, Visa, American Express en Diners) worden geaccepteerd in bijna alle hotels, jachthavens, restaurants, winkels en geldautomaten.

Wij nodigen u uit om de schoonheid van Kroatië te ontdekken en te genieten, het milde klimaat, kristalheldere water, prachtige stranden en ongerepte natuur in combinatie met een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, heerlijke gerechten en goede wijnen, maar bovenal, de warme en vriendelijke bewoners.

Videopresentatie Kroatië

Informatiebron:

REPUBLIEK KROATIË

Politiek systeem - Parlementaire democratie
Officiële taal - Kroatisch
Bevolking - 4.429.078
Gebied - 56.594 km2
Hoofdstad - Zagreb
Lengte van de kustlijn - 5835 km
Aantal eilanden - 1185 (47 bewoond)
Hoogste piek - Dinara (1831 m)
Valuta - kuna (1kn = 100 lipa)
Kroatische vlag

Volg ons
Advertentie