Aankomst in Kroatië

Wij nodigen u uit om Kroatië te bezoeken, een appartement of vakantiehuis te boeken en alle Kroatische schoonheid en charme te ontdekken

Wegenkaart van Kroatië

Aankomst in Kroatië

Om Kroatië binnen te komen moet je beschikken over: een rijbewijs, een kentekenbewijs en voertuigverzekeringsdocumenten. Een internationaal rijbewijs is vereist voor het gebruik van huurauto's. De vergunning wordt uitgegeven door de country-auto-club.

De bestuurder van een motorvoertuig dat geregistreerd is in het buitenland en het grondgebied van de Republiek Kroatië betreedt, moet over een geldig document met een aansprakelijkheidsverzekering voor internationale motorrijtuigen op het grondgebied van de Europese Unie of een ander bewijs van het bestaan van een dergelijke verzekering beschikken. Internationale verzekeringsdocumenten en -bewijzen worden beschouwd als een officieel kenteken van een voertuig dat normaal gestationeerd is op het grondgebied van een land waarvan het nationale verzekeringsbureau de multilaterale overeenkomst heeft ondertekend of een geldige groene kaart die is afgegeven voor een voertuig dat afkomstig is uit een land wiens nationale verzekeringsbureau geen partij is bij de multilaterale overeenkomst en andere documenten en bewijzen waarvan de geldigheid wordt erkend door het Kroatische verzekeringsbureau.

Snelheidslimieten

  • 50 km/h - binnen bezette gebieden
  • 90 km/h - buiten bezette gebieden
  • 110 km/h - op hoofdwegen uitsluitend ontworpen voor motorvoertuigen en op autosnelwegen
  • 130 km/h - op snelwegen
  • 80 km/h - voor motorvoertuigen met een caravan zonder remmen
  • 80 km/h - voor bussen en bussen met een lichte aanhangwagen; op snelwegen mogen bussen tot 100 km / u rijden, behalve die bussen met kinderen

Gelieve uw snelheid te verminderen en aan te passen in natte wegomstandigheden. Rijden met dimlicht is verplicht tijdens de winter. Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden is verboden!

Het gebruik van veiligheidsgordels is verplicht. Een reflecterend mouwloos jack is een verplicht onderdeel van de noodapparatuur van elk voertuig. De bestuurder is verplicht om hem te dragen wanneer hij of zij op de weg is, buiten de auto (een band verwisselen, reparatiewerkzaamheden aan de auto uitvoeren, benzine bijvullen, andere auto's stoppen in een poging om hulp te zoeken, enz.)

Benzine stations

In grotere steden en op de snelwegen zijn benzinestations 24 uur per dag geopend. Benzinestations verkopen Eurosuper 95, Super 95, Super 98, Super plus 98, Euro Diesel en Diesel. Gas (LPG) is beschikbaar in de grote steden en bij benzinestations op snelwegen.

Voor informatie over brandstofprijzen en een lijst met centra die LPG-gas verkopen, gaat u naar:
www.ina.hr, www.tifon.hr te www.hak.hr.

Informatiebron: