De vakantie van Robinson in Kroatië op de eilanden Drvenik Veli en Drvenik Mali

De vakantie van Robinson in Kroatië op de eilanden Drvenik Veli en Drvenik Mali

Het aantal gasten aan de Adriatische kust is de laatste tijd constant gegroeid. Het vinden van een beschikbare plaats op een van de populaire stranden tijdens het seizoen is geen gemakkelijke taak meer. Als ik voor die taak een extra criterium voeg, dat het om een ​​stille en verborgen hoek op het strand gaat, wordt het heel vaak een mission impossible.

Ik zou durven beweren dat er meer en meer wij zijn voor wie een duidelijke zee alleen niet genoeg is voor vakantie. Moe van het drukke tempo en stressvolle dagelijkse leven, we hunkeren naar een vakantie doorgebracht in een vredige natuurlijke oase. Er zijn genoeg van zulke plaatsen in Kroatië! Gelukkig zijn niet veel mensen hiervan op de hoogte ...

Drvenik Veli

 

Tegenover Trogir liggen de eilanden Drvenik Mali en Drvenik Veli. Zodra je het eiland Drvenik Veli nadert, oftewel Drvenik Veliki, dorp op hetzelfde eiland, wat de eindbestemming is van de Jadrolinija veerboot (het startpunt is Seget Donji of Trogir), begin je de charme van typisch eiland leven. Een korte geluidshinder en drukte veroorzaakt door de aankomst van de veerboot zal het zwijgen worden opgelegd met het vertrek van de veerboot. Winkel, een paar tavernes en een kerk vormen het centrum van het eiland. Als je een beetje boven een paar huizen in het dorp gaat, besef je dat je alleen omringd bent door groen en de zee. Dit alles zal je het gevoel geven dat je de enige bent ter wereld.

Drvenik Veli

 

Het eiland zelf verbergt een paar afgelegen baaien, Grabula (ten westen van het dorp Drvenik Veli), Mala Luka (westelijk deel van het eiland), Pernatica (zuidelijk deel), Solinska (zuidelijk deel) en Krknjaši (oostelijk deel van het eiland) ). Het oostelijke deel van het eiland, het dorp Krknjaši, was ons doel. We besloten om deze 4 km van het ene naar het andere deel van het eiland te lopen. De fiets zou ook een goede oplossing zijn (maar alleen voor degenen die klaar zijn om bergopwaarts te rijden op een macadamweg). Aflopend naar de oostkant van het eiland, zal de kristalblauwe kustbaai omringd door twee eilandjes, de Krknjaši baai bekend als de Blue Lagoon, uw aandacht trekken. De zee is hier zo glashelder dat je zeker zee-egels zult zien, die ook aangetrokken worden door schone en heldere zee. De baai is ideaal voor zeilers die de meest voorkomende gasten van deze baai zijn. Het wordt omringd door twee eilandjes, Krknjaš Veli en Krknjaš Mali, die vanwege hun dennenbos een ideale plek zijn om te kamperen.

Drvenik Veli

 

Dichtbij het eiland Drvenik Veli ligt een ander bewoond eiland, Drvenik Mali. De haven van Borak is een van de haltes van dezelfde Jadrolinija-veerboot naar Drvenik Veli. Borak is de belangrijkste eilandhaven en het centrum van alle sociale en economische activiteiten op dit eiland. Op het eiland is er ook een weg in lengte van een paar honderd meter naar het zuiden van het eiland, d.w.z. naar de baai van Vela Rina. Er is een prachtig zandstrand en maar een restaurant.

Net als het eiland Drvenik Veli zal Drvenik Mali u ook betoveren met zijn ongerepte natuur. Het eiland is rijk aan olijfgaarden en topkwaliteit johannesbrood.

Drvenik Veli

 

Beide eilanden, Drvenik Veli en Drvenik Mali, zullen u een vakantie in Robinson mogelijk maken, evenals een uitweg uit overvolle drukke stranden. In het geval dat u niet voor de vakantie van Robinson bent in een letterlijke betekenis, wat betekent dat u wilt genieten in vrede, de natuur en de zee, maar ook een accommodatie in een comfortabel appartement, kamer of vakantiehuis hebt, neem dan rechtstreeks contact op met eigenaren van privé-accommodaties. Privé accommodatie in Drvenik Veli en Drvenik Mali is de enige optie als u een onvergetelijke vakantie wilt doorbrengen op deze enigszins vergeten maar authentieke en prachtige eilanden.

Drvenik Veli

 

Tags: De vakantie van Robinson, Drvenik Veli, Drvenik Mali

We zouden graag uw opmerkingen, verhalen en ervaringen in Kroatië horen in onderstaande opmerkingen


Aanbevolen aanbod van appartementen en privé-accommodatie in Kroatië