Appartementen en privé-accommodatie Ozalj

Ozalj is een klein stadje in de provincie van Karlovac in Kroatië. Het is gelegen aan de rivier Kupa in het centrum van Kroatië, ten noorden van Karlovac. Het ligt vlakbij de grens met Slovenië, dat op slechts 15 km afstand. De middeleeuwse stad Ozalj is gebouwd op een plateau boven de rivier de Kupa, en werd voor het eerst vermeld in de 13e eeuw als een vrije koninklijke stad. Oorspronkelijk werd het eigendom van de beroemde aristocratische familie...

Sorteer op:

Agrotoerisme Seljačko domaćinstvo Sablić

Ozalj

Van zee > 50 km
Capaciteit 7 personen

vanaf 200 €

Agrotoerisme Seljačko domaćinstvo Sablić ( Ozalj)

Het Country House Sablic is een eeuwenoud familiehuis, oorspronkelijk gebouwd van eikenhout in een traditionele stijl van Pokuplje (de regio rond de rivier de Kupa, in de buurt van de stad Ozalj). In 2008 hebben we het huis gerestaureerd met respect voor enkele oude en originele elementen en uitgerust om het aan te passen aan de hedendaagse woonstijl. Ons rustieke vakantiehuis ligt in de nieuw gebouwde kelder met een terras genaamd "ganak", waarvoor dit type huis bekend staat en wordt erkend als het type van de oude Kroatische constructie. De ingang naar de woonkamer is vanaf het terras, wat samen met de keuken en eetkamer een grote kamer maakt. De eerste verdieping bestaat uit drie slaapkamers en twee badkamers. Dit gezellige vakantiehuis heeft een grote parkeerplaats en een buitenkeuken die bedoeld is om buiten te hangen met twee extra toiletten. Wij bieden een unieke ervaring in de natuur: slapen in een authentiek houten huisje, omgeven door weiden, bossen en een prachtig uitzicht op de hooglanden van Žumberak. fruit en groenten eten vers geplukt uit zijn eigen ecologische biologische tuin, zonnebaden op het kiezelstrand. En er is een houtgestookte tegelkachel om alle kamers op koude dagen te verwarmen. Welkom bij ons!

Categorisatie Categorisatie - Agrotoerisme Seljačko domaćinstvo Sablić

Van zee > 50 km
Capaciteit 7 personen

Prijs vanaf 200 €

Toeristengids - Ozalj

Ozalj  - Wapen Ozalj is een klein stadje in de provincie van Karlovac in Kroatië. Het is gelegen aan de rivier Kupa in het centrum van Kroatië, ten noorden van Karlovac. Het ligt vlakbij de grens met Slovenië, dat op slechts 15 km afstand. De middeleeuwse stad Ozalj is gebouwd op een plateau boven de rivier de Kupa, en werd voor het eerst vermeld in de 13e eeuw als een vrije koninklijke stad. Oorspronkelijk werd het eigendom van de beroemde aristocratische familie Frankopan, maar in de 16e eeuw is in handen van een andere beroemde aristocratische familie Zrinski. Hun pand bleef tot 1671 en Zrinski-Frankopan samenzwering tegen de absolutistische politiek van de Habsburgers en Oostenrijk. Dag van Ozalj wordt gevierd op 30 april, op dezelfde dag, toen werden geëxecuteerd Petar Zrinski en Fran Krsto Frankopan. Ozalj vandaag de dag heeft een zeer goede basis voor de ontwikkeling van het toerisme, met name culturele en historische excursie karakter. De grootste attractie is de middeleeuwse stad Ozalj, waar is Museum met waardevolle stukken uit de tijd van Zrinski en Frankopan. Hier is ook een van de eerste waterkrachtcentrale in Kroatië vanaf 1908 gebouwd op de rivier Kupa, die ook is een cultureel monument. Tijdens de zomer kunt u genieten van alle activiteiten die door de heldere rivier Kupa, en u kunt één van de beroemde wijnroutes van het gebied te bezoeken en proeven van de lokale wijnen. Bezoek deze interessante en mooie omgeving van de beboste heuvels en smaragdgroene rivier Kupa, en maak kennis met de rijke historische en culturele erfgoed te leren kennen. Zoek naar goedkope privé-accommodatie in Ozalj en het omliggende gebied. Appartementen, kamers en vakantiehuizen in Ozalj en omgeving. Welkom bij Ozalj!

Ozalj Weervoorspelling