Appartementen en privé-accommodatie Ozalj

Ozalj is een klein stadje in de provincie van Karlovac in Kroatië. Het is gelegen aan de rivier Kupa in het centrum van Kroatië, ten noorden van Karlovac. Het ligt vlakbij de grens met Slovenië, dat op slechts 15 km afstand. De middeleeuwse stad Ozalj is gebouwd op een plateau boven de rivier de Kupa, en werd voor het eerst vermeld in de 13e eeuw als een vrije koninklijke stad. Oorspronkelijk werd het eigendom van de beroemde aristocratische familie...

Aanbevolen appartementen en privé accommodaties in Ozalj

Sorteer op:

Agrotoerisme Sablić

Ozalj

Van zee > 50 km
Capaciteit 7 personen

vanaf 200 €

First minute aanbod

Appartement Arcadia

Ozalj

Van zee > 50 km
Capaciteit 5 personen

vanaf 100 €

Agrotoerisme Sablić ( Ozalj)

Het Country House Sablic is een eeuwenoud familiehuis, oorspronkelijk gebouwd van eikenhout in een traditionele stijl van Pokuplje (de regio rond de rivier de Kupa, in de buurt van de stad Ozalj). In 2008 hebben we het huis gerestaureerd met respect voor enkele oude en originele elementen en uitgerust om het aan te passen aan de hedendaagse woonstijl. Ons rustieke vakantiehuis ligt in de nieuw gebouwde kelder met een terras genaamd "ganak", waarvoor dit type huis bekend staat en wordt erkend als het type van de oude Kroatische constructie. De ingang naar de woonkamer is vanaf het terras, wat samen met de keuken en eetkamer een grote kamer maakt. De eerste verdieping bestaat uit drie slaapkamers en twee badkamers. Dit gezellige vakantiehuis heeft een grote parkeerplaats en een buitenkeuken die bedoeld is om buiten te hangen met twee extra toiletten. Wij bieden een unieke ervaring in de natuur: slapen in een authentiek houten huisje, omgeven door weiden, bossen en een prachtig uitzicht op de hooglanden van Žumberak. fruit en groenten eten vers geplukt uit zijn eigen ecologische biologische tuin, zonnebaden op het kiezelstrand. En er is een houtgestookte tegelkachel om alle kamers op koude dagen te verwarmen. Welkom bij ons!

Categorisatie Categorisatie - Agrotoerisme Sablić

Van zee > 50 km
Capaciteit 7 personen

Prijs vanaf 200 €

Appartement Arcadia ( Ozalj)

Als u wilt ontsnappen aan de drukte van de stad en een prachtige plek voor rust en ontspanning wilt leren kennen en de warmte van een landhuis wilt voelen, kom dan naar het Arcadia-appartement, dat wordt omgeven door pure en ongerepte natuur. Geniet van een prachtig uitzicht op het landschap, zingende vogels, lange wandelingen, fietsen, bessen plukken. Een perfecte mix van natuur en mens. Ideaal voor gezinnen die van de natuur willen genieten. Op een afstand van 2,5 km van het appartement staat een indrukwekkend gebouw - de oude binnenstad van Ozalj - gelegen op een klif boven de rivier de Kupa. Het herbergt het plaatselijke museum, dat een historische en archeologische collectie van Ozalj en zijn omgeving heeft. Ethno park Ozalj, op een afstand van 1 km van het centrum van Ozalj, is een traditionele architectuur. Op een afstand van 1,5 km van het appartement bevindt zich een adrenaline park. De Vrlovka-grot ligt in Kamanje, een van de oudst bekende grotten in Kroatië. Het natuurpark Žumberak, een ruim gebied met waardevolle ecologische, landschaps- en cultuurhistorische kenmerken, ligt op 10 km van Ozalj. De oude binnenstad van Dubovac ligt in Karlovac, een stad aan vier rivieren, een van de mooiste en best bewaarde monumenten van de feodale architectuur in Kroatië, op 20 km afstand van Ozalj. Het zoetwateraquarium Karlovac - Aquatika - biedt een uniek evenement van de onderwaterwereld en meren. In de oude Oostenrijkse kazerne Turanj, op een afstand van 4 km van het centrum van Karlovac, staat een museum van de Homeland War. Een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Europa is het prachtige Nationaal Park Plitvicemeren, op slechts 1 uur rijden van Karlovac. De hoofdstad Zagreb ligt op slechts 40 km afstand van Ozalj. Ik besloot me in te zetten voor gezinswoningen, namelijk het huren van een appartement. Ik wil mijn gasten verwelkomen met een brede glimlach en een warm hart. Het is mij een groot genoegen dat het prachtige landschap, ver weg van de drukte van de stad, en toch dicht bij alle belangrijke voorzieningen, waarin ik woon, met een schat aan bossen en weiden, het idyllische leven van de inwoners, mijn gasten een perfecte gasten zijn plek om te ontspannen en daar zijn oase van rust te vinden. Gasten worden bij aankomst begroet met een fles wijn, snacks, seizoensfruit of groenten. Ik dacht van tevoren na over mijn gasten en hun veiligheid en regelde voor elke gast een ongevallenverzekering tijdens mijn verblijf in het appartement. Elke suggestie, opmerking of compliment is welkom. Ik wil aan de verwachtingen van elke gast voldoen.

Categorisatie Categorisatie - Appartement Arcadia

Van zee > 50 km
Capaciteit 5 personen

Prijs vanaf 100 €

Toeristengids - Ozalj

Ozalj  - Wapen Ozalj is een klein stadje in de provincie van Karlovac in Kroatië. Het is gelegen aan de rivier Kupa in het centrum van Kroatië, ten noorden van Karlovac. Het ligt vlakbij de grens met Slovenië, dat op slechts 15 km afstand. De middeleeuwse stad Ozalj is gebouwd op een plateau boven de rivier de Kupa, en werd voor het eerst vermeld in de 13e eeuw als een vrije koninklijke stad. Oorspronkelijk werd het eigendom van de beroemde aristocratische familie Frankopan, maar in de 16e eeuw is in handen van een andere beroemde aristocratische familie Zrinski. Hun pand bleef tot 1671 en Zrinski-Frankopan samenzwering tegen de absolutistische politiek van de Habsburgers en Oostenrijk. Dag van Ozalj wordt gevierd op 30 april, op dezelfde dag, toen werden geëxecuteerd Petar Zrinski en Fran Krsto Frankopan. Ozalj vandaag de dag heeft een zeer goede basis voor de ontwikkeling van het toerisme, met name culturele en historische excursie karakter. De grootste attractie is de middeleeuwse stad Ozalj, waar is Museum met waardevolle stukken uit de tijd van Zrinski en Frankopan. Hier is ook een van de eerste waterkrachtcentrale in Kroatië vanaf 1908 gebouwd op de rivier Kupa, die ook is een cultureel monument. Tijdens de zomer kunt u genieten van alle activiteiten die door de heldere rivier Kupa, en u kunt één van de beroemde wijnroutes van het gebied te bezoeken en proeven van de lokale wijnen. Bezoek deze interessante en mooie omgeving van de beboste heuvels en smaragdgroene rivier Kupa, en maak kennis met de rijke historische en culturele erfgoed te leren kennen. Zoek naar goedkope privé-accommodatie in Ozalj en het omliggende gebied. Appartementen, kamers en vakantiehuizen in Ozalj en omgeving. Welkom bij Ozalj!

Ozalj Weervoorspelling