Vakantie op Vis, een van de meest afgelegen eilanden in de Adriatische Zee

Vakantie op Vis, een van de meest afgelegen eilanden in de Adriatische Zee

Wanneer mensen praten over mooiste Kroatische eilanden, is Vis altijd bij hen en je moet er rekening mee houden dat Kroatië meer dan 1100 van hen heeft, ongeveer 60 bevolkt. Vis wordt vooral genoemd door degenen die daar waren. Mijn ervaring is hetzelfde als de ervaring van allegenen die daar voor mij waren. Ik durf zelfs te zeggen dat het de mooiste plek is in de Adriatische Zee. Maar ik zal het niet schelen, ik heb het allemaal gezien, maar ik heb genoeg gezien en ik kan zeggen dat dit een van de meest interessante vakanties was, vol prachtige en ongerepte natuur, mooie stranden en heerlijk eten en wijnstok.


Vis

Om te genieten van al dat eiland Vis biedt, moet je er eerst komen en dat is het enige deel dat niet zo leuk is. Veerboot gaat dagelijks uit Split, dus als je de eerste mist, wacht je nog wat tijd voor de tweede. Ticket voor twee personen en een auto (wat ik zou aanraden met betrekking tot de grootte van het eiland) veroorzaakt direct hoofdpijn, een reiskaart is 480 kuna of ongeveer 65 Euro. Veerbootrit duurt bijna twee en een half uur en zo lang zult u hoofdpijn hebben omdat het zal gaan weg het moment dat u voor het eerst Vis ziet.


Vis - Komiža

Vis is een van de twee grotere plaatsen op het eiland, Komiza is iets kleiner. Dus laten we beginnen met de belangrijkste tijdens de zomer - de stranden. Kamenice is een grindstrand in Komiza, populair bij jongere generaties, aangezien de lounge bar in de nacht een club wordt. Naast de loungebar is er een restaurant dat goed eten biedt tegen betaalbare prijzen.

Stiniva ligt ten zuiden van het eiland en wordt vaak genoemd als het mooiste Kroatische strand en een van de mooiste in Europa. Er is een klif van beide kanten, zodat de passage slechts 15 meter breed is. Het is extreem ongewoon en uniek. Beacuse van zijn positie, er is geen zon na 17 uur. Om daar te komen moet u wat klimmen en wandelen, hopelijk is u in goede staat, aangezien het moeilijk en steil pad ongeveer 15 minuten duurt. Je hebt misschien een aantal krassen wanneer je aankomt en zal volledig bedekt worden, maar het betaalt zich sinds dit soort Gods spel met de natuur die je niet zag. Zaglav ligt aan de oostkant van het eiland en om daar te komen moet je Milna binnenkomen. Zodra u het binnenkomt, moet u 15 minuten van het hoofdstrand lopen, in tegenstelling tot Stiniva-pad is hier zichtbaar en er is geen klimmen. Het is een zandstrand, ideaal als u wat rust wil hebben. Srebrna is een strand in de buurt van Zaglav en kreeg het de naam van reflectie van keien tijdens het maanlicht. Het is perfect voor gezinnen, omdat het veel dennenbos heeft, dus een schaduw. Er is ook een restaurant en parkeergelegenheid.


Vis - Blauwe grot

Vis en dat deel van de Adriatische Zee is populairder voor het Blue Cave en je mag het niet missen! Het is op het nabijgelegen eiland Bisevo. Ticket kost 70 kuna (iets minder dan 10 Euro), maar om daar te komen moet u een deel van de lokale zeevervoersmaatschappijen betalen. Zij zullen er een reis maken voor extra 130 kuna (18 Euro), u ziet ook grot Medvidina en strand Porat. Blue Cave is een unieke plek, helaas gecommercialiseerd, maar zelfs vijf minuten binnen zal je volledig fascineren. Toegang zelf is interessant omdat de haven klein is, zodat alleen kleine boten kunnen binnenkomen. De kapitein van de boot zal u vertellen om neer te leggen bij het binnenkomen, anders raakt u uw hoofd. In de grot is stilte het eerste wat je ziet, tegenover alles wat er aan de hand is. In combinatie met mooie blauwe reflectie en kristalheldere bodem (hoewel de diepte 20 meter is), zult u absoluut rustig ervaren. U kunt foto's maken, maar het is verboden om te zwemmen. Om het allemaal in één woord op te sommen - prachtig.


Vis - Porat strand Biševo

Na het zien van de Blauwe grot begint u een korte rit naar Porat strand op eiland Bisevo. Het strand is beschermd tegen de wind, er is dennenbos en u kunt kiezen waar u uw handdoek zal plaatsen, wat betekent dat het niet druk is. Ik ben misschien subjectief, maar Porat is het mooiste strand van Biševo en Vis, dus geen wonder dat ik er twee keer heen ging.


Komiža van hoogste piek Hum (587 m)

Als je bang bent, heb je niets te doen behalve zwemmen en zonnebaden, je bent fout. U kunt naar een van de twee zomerbioscoopjes gaan die buiten zijn. Een is gevestigd in Vis, andere in Komiza. Voor slechts 25 kuna (3,5 Euro) kun je in principe alle blockbusters zien. Gostionica Aerodrom is eigenlijk een wijnboerderij waar ik een bekende cake genaamd "viška pogača" heb gegeten. Om preciezer te zijn, "komiška pogača". Deeg is hetzelfde, sardines gaan in beide, maar de ene van Komiza heeft extra tomatenvulling. Op dezelfde plek heb ik de beste witte wijnstok in mijn leven gedronken - Vugava, zoet soort dat alleen op dit eiland groeit. Om op te merken, is Aerodrom bij Plisko Polje en om daar te komen moet u één van de twee hoofdwegen gebruiken. De ene is 10 km lang en de andere 18, langzamer maar met een veel beter uitzicht. Plaats waar je ook moet bezoeken is de gebakje Cukar. Extreem smakelijke taarten in een bereik van 12 tot 19 kuna (1,5 tot 2,5 euro) zorgen ervoor dat u elke dag daar komt. Ze zijn ook op een positieve manier verschillend vanwege ongewone ingrediënten zoals lavendel, vijgen, rozemarijn, salie. De wedstrijd is gelukkig Cukar denkt niet meer meer winkels te openen als deze. Ik moet nog meer vermelden dat er plekken moeten zijn. Bezoek Fortress King George III, ga daar tenminste voor een drankje. Fort is gebouwd door de Britse Koninklijke Marine meer dan twee eeuwen geleden en vandaag is een plaats waar vaak bruiloften worden gehouden over de weekenden. Mis niet de Tito-grot, die in de Tweede Wereldoorlog woonplaats was van Josip Broz Tito. Het is onder Hum, het hoogste punt in Vis. Uitzicht vanaf daar is adembenemend. Voor het ontbijt ga naar restaurant Fabrika in Komiza. U zult goed gevoed worden, de sfeer is erg leuk en met cofee is dit alles kostbaar 100 kuna (13 euro). Bij het avondeten ben je zeker eenmaal de gelegenheid om "visavonden" te ervaren, in tegenstelling tot die in andere eilanden, deze is vrij voor alle mensen daar.


Vis - kaart

Woorden kunnen niet beschrijven hoe mooi Vis is en alles wat het biedt, dus het beste om te doen is om daar te gaan en het zelf te zien. Ik kan garanderen dat je geen spijt zal hebben! De beste manier om vakanties op eiland Vis uit te brengen, is om appartement direct bij de eigenaars van accommodatie te huren, omdat het veel goedkoper zal zijn en de eigenaren u veel nuttige informatie over het eiland zullen vertellen. U kunt kiezen tussen appartementen in de stad Vis en appartementen in Komiža , maar zeker zal u genieten van en geweldige tijd en vakantie op dit magische eiland.

Tags: eiland Vis, Komiža, Biševo, Blauwe grot

We zouden graag uw opmerkingen, verhalen en ervaringen in Kroatië horen in onderstaande opmerkingen


Aanbevolen aanbod van appartementen en privé-accommodatie in Kroatië